36. Ahilik Haftası Kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Sabah saatlerinde Atatürk Parkı içerisinde bir araya gelen Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetimini Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ve Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş yalnız bırakmadı. İlk olarak Atatürk Anıtına Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer birlikte çelenk sundu.

KAN: AHİLİLİK HAFTASI’NIN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer, esnaf ve sanatkarların, vatandaşların Ahilik bayramını kutladı. Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, 36. Ahilik Haftası Kutlamalarının kentimizde gerçekleşeceğini söyledi. Kan, özünde insan olan Ahilik geleneğinin milletin köklü bir kültür mirası olduğunu vurguladı. Ahiliğin öneminden bahseden Kan, “Büyüksaat’te Ahilik etkinliğimiz düzenlenecek. Esnaflarımız burada yer alacak. Çok keyifli bir etkinlik olacak. Tüm esnaflarımızı bekliyoruz. Ahililik Haftası’nın tüm esnaflarımıza Adana’mıza Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

GÖĞER: BAYRAMINIZI GÜZEL BİR ŞEKİLDE GEÇİRECEĞİZ

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer, esnaf ve sanatkarların, vatandaşların Ahilik bayramını kutladı. Ahilik geleneğinin milletin köklü bir kültür mirası olduğuna dikkat çeken Göğer, “Esnafımızın bayramını kutluyoruz. Bu bayramınızın esnaflarımız için inşallah hayırlı ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyoruz. İnşallah ahi pilavımızı bu yıl Büyüksaat yerleşkesinde bulunan Ziyapaşa Parkı içerisinde  saat 17:00’da yapacağız. Törenimiz burada gerçekleşecek. Sayın Valimizin katılacağı diğer etkinlik de olacak. İnşallah bayramınızı güzel bir şekilde geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

 

STANTLAR AÇILACAK

Büyüksaat yerleşkesinde bulunan Ziya Paşa Parkı içerisinde yapılacak etkinliklere dikkat çeken Göğer, “Ahilikte önemli olan bizim ahilik pilavıdır. Onun haricinde kaybolmaya yüz tutmuş esnaflarımızın orada tezgahlarını açacak. Yanında stantlar açılacak. Esnaflarımızın eski tarihi misyonla hizmet verdiklerini göreceğiz. Esnafın nereden nereye geldiğini anlatacağız” ifadelerini kullandı.