SGK Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Yönetim Kurulun üyeleri ile yaptığı toplantıda, önemli açıklamalarda bulundu.

SGK Adana İl Müdürü Canbolat, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Baran ve Koordinasyon Servis Şefi Ahmet Soner Kara, DAİMFED’in konuğu oldu. Canbolat, burada yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Adana’da mükelleflerin SGK prim borçları ile ilgili konuya değindi. Canbolat, “Deprem felaketini yakından hisseden Adana’da SGK prim borçlarının yapılandırması bu ayın sonuna kadar yapılacak. 24 ay faizsiz olarak taksitlendirilebilecek ve ilk taksit ise Eylül ayına kadar yapılabilecek.” dedi.

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da şunları kaydetti:

“Bizler inşaat sektörünün temsilcisi olarak iş ortağımız sayılan SGK ile adeta iç içe çalışmaktayız. Bu doğrultuda işçi primleri, sağlık primleri ve en önemlisi iş kazalarında gündemdeki değişiklikleri öğrenme fırsatımız oldu. Bu anlamda SGK İl Müdürümüz Bilal Canbolat’a teşekkür ediyorum. Müdürümüz kurumda bilgi birikim ve tecrübesiyle Adana için bizler için önemli bir değerdir. Ayrıca bu ziyarette gündemi derinden oyalayan Suriyeli işçilerin izinlerinin olması, en az 6 ay süreyle ülkemizde ikamet etmesi, aynı zamanda iş yeri olarak mutlak surette sözleşme yapmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Bu konunun aydınlanması önemli idi.”