19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / “AFAD, ADANA’DA YASA DIŞI İŞLER YAPIYORMUŞ”

“AFAD, ADANA’DA YASA DIŞI İŞLER YAPIYORMUŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, AFAD Adana İl Müdürlüğü’nün yanlış işler yaptığını iddia ederek İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak AFAD’la ilgili ortada dolaşan bilgi ve belgeleri gündeme taşıyan Milletvekili Şevkin şunları söyledi; “Vatandaşı depreme karşı korumak, deprem anı ve sonrasında halkımıza maddi-manevi destek olmak için kurulan AFAD, ne yazık ki farklı işlerle anılmaya başladı. Adana Acil Afet İl Müdürlüğü Şambayat Geçici Konaklama Konteyner Merkezi’nde tam bir skandal yaşanıyor. İl müdürü, şube müdürü, çaycı, memur görevindekiler mevcut çalışanların işine son vererek kendilerine yakın, birinci derece akrabalarını TYP kapsamında işe alıyor. Şube müdürünün eşi, kayınbiraderi, memurun oğlu, çaycının oğlu, kuzeni TYP kisvesiyle işe başlıyor”.

KAMPTA YASADIŞI İŞLER YAPILIYOR!

Kampta izinsiz açılan kafeterya ve markette yasadışı işler döndüğü iddialarına da yer veren Şevkin, “Doğrudan teminlerde ihalelerin il müdürünün aile şirketi üzerinden yeğenlerine aktarıldığı konuşuluyor. 6 Şubat depremlerinden bu yana gecesini gündüzüne katan TYP’li çalışanlara mobbing uygulayıp işlerine son verilmesine, TYP kapsamında olmamasına rağmen torpille işe alımlara, iddia edildiği gibi yasadışı işlere bir an önce son verilmelidir. İçişleri Bakanlığı’nı acilen göreve çağırıyorum” dedi.

AFAD’LA İLGİLİ İDDİALAR

Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, konuyla ilgili yaptığı geniş açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk  katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır. kriterler olmasına rağmen hem müdürler, hem memurlar ‘kadro gelecek’ beklentisiyle kendi yakınlarını işe yerleştirmekte sakınca görmemişler.

İddia o ki, AFAD İl Müdürü’nden çaycısına varana kadar herkesin yakını istihdam edilmiş. Listede kimler var kimler!

Örneğin, AFAD İl Müdürlüğü’nde çaycı olarak çalışan Zehra Şahin’in oğlu Alper Şahin ve kuzenleri Eylem Kaya, Kudret engin TYP’den işe alınarak Şambayad Geçici Konaklama Konteyner Merkezi’nde çalışanlar başka yerlere sürülerek göreve başlatılmıştır.

AFAD İl Müdürü Gültekin Genç’in yakınları Şube Müdürünün eşi ve kayınbiraderi; AFAD Arama Kurtarma Memuru’nun oğlu konteyner kentte işe başlatılmıştır.

Ayrıca AFAD Şambayad Geçici Konaklama Merkezi koordinatörü ve bir memur tarafından kampa izinsiz açılan kafeterya ve markette geceleri uyuşturucu ticareti yapıldığı b şeklinde iddialar mevcut.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir