19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’ya has iki lezzet: Acılı ayran ve acılı limonata…

Adana’ya has iki lezzet: Acılı ayran ve acılı limonata…

Seyhan ilçesindeki Merkez Park önünde, babaannesinin acılı cacık yapmasından ilham alan Güven, simit ve şalgam satarak geçimini sağlıyor. Süs biberi tohumu, süt ve yoğurttan acılı ayran ürettiğini belirten Güven, “Dünyada ilk acılı ayranı ve limonatayı yapan benim. Benim ayranım orijinal acılı ayran. Kendi yoğurduğumuzdan yapıyoruz. Mayalanması üç günümü alıyor” dedi.

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Acılı ayranın birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Güven, “İlk ürettiğimde acılı ayran mı olur dediler. Sonra ilk yudumu alınca beğenmiyor gibi oluyorlar ama devamını içince bağımlısı oluyorlar.  Bir de acılı ayran her türlü mide sorununa iyi geliyor. Reflü, ekşime ve gastrit gibi hastalıklara çok iyi geliyor” şeklinde konuştu.

OLDUKÇA TALEP VAR

Acılı ayran ve acılı limonataya sabah saatlerinde vatandaşların oldukça ilgi gösterdiğini dile getiren Güven, “Yazın acılı limonatayı içtiğiniz zaman aklınıza su içmek gelmez. Çünkü içtikten sonra ağızda kuruluk hissi yapmaz. Bu yüzden müşterilerim en çok sabah saatlerinde geliyor. Çok talep var” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir