26 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adanalı Kadınlar Değişimi Mahallelerinden Başlattı…

Adanalı Kadınlar Değişimi Mahallelerinden Başlattı…

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında bu yıl ikinci kez destek almaya hak kazanan Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD Adana) tarafından yürütülen “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz – 2” projesinin tanıtım toplantısı 31 Ekim 2023 tarihinde, Adana’da gerçekleşti. Derneğin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaların aktarıldığı toplantıya EVKAD yetkilileri ile birlikte eğitim programının katılımcıları, eğiticimler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

EĞİTİM PROGRAMI ODAĞINDA PROJE TOPLAM 9 AY SÜRECEK 

Sabancı Vakfı’nın 17 yıldır sivil toplumun güçlenmesi ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğü Hibe Programı’nın 2023-2024 döneminde ikinci kez destek almaya hak kazanan Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD Adana), “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz 2” projesinin tanıtım toplantısını 31 Ekim 2023 Salı günü, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kadınlara yönelik kapsamlı bir eğitim programı odağında toplam 9 ay sürecek olan projenin açılışında, eğitimciler ve katılımcılar birbirlerini tanıma ve proje süreci hakkında kapsamlı bilgi alma fırsatı buldu.

TOPLAM 20 GÖNÜLLÜ ‘LİDER KADIN’, 50 GÜN SÜREN  VE 10 MODÜLDEN OLUŞAN EĞİTİMLERİ TAMAMLADI
Projenin Sabancı Vakfı Hibe Programı tarafından desteklenen ve başarılı çıktılar elde edilen ilk döneminde Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt ve Gürselpaşa mahallelerinden seçilen, çevrelerini etkileme potansiyeline sahip toplam 20 gönüllü ‘lider kadın’, 50 gün süren 10 modülden oluşan eğitimleri tamamladı. Toplam 20 lider kadından 10’unda somut değişim hedeflenirken 20 kadının neredeyse tamamı çeşitli düzeylerde yerel karar alma mekanizmalarına katılım sağladı. Proje boyunca kadınlar ayrıca eğitim hayatına geri dönme, kooperatiflere katılma, apartman yöneticisi olma, okul aile birliğine girme, sivil toplum kuruluşlarına aktif bir şekilde katılma, işe başlama, kendi markasını oluşturma gibi pek çok bireysel değişim hikayesi yaşadı.

PROJE KAPSAMINDA, KADINLARIN GÜÇLENMESİ AMAÇLANIYOR
Dernek, ortaya konulan modelin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yürütmeye devam edeceği projesi ile kadınların mahalle ölçeğinden başlayarak demokratik karar alma mekanizmalarına katılımını nitelikli şekilde artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, Seyhan’ın dört mahallesini temsil edecek, çevrelerindeki kadınlarla haklarına dair bilgi paylaşacak ve onları ilgili kurumlara yönlendirecek kadınların güçlenmesi amaçlanıyor.

LİDERLİK ETME POTANSİYELİNE SAHİP 20 KADIN, KENDİ MAHALLELERİNDEKİ KADINLARA BİLGİ AKTARACAK
Dört mahalleleden seçilen toplam 20 kadının, cinsiyet eşitliği odaklı 12 konu başlığında toplam 50 günlük bir eğitim ile haklarına dair farkındalıklarının artması hedefleniyor. Liderlik etme potansiyeline sahip 20 kadın, proje kapsamında kendi mahallelerindeki kadınlara da bilgi aktarımında bulunacak.

LOJİSTİK DESTEKLER, PROJE PAYDAŞI OLAN SEYHAN BELEDİYESİ TARAFINDAN SAĞLANACAK
Eğitimler; toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim hakkı, kadın sağlığı, yasal haklar, istihdam, medya okuryazarlığı, demokratik karar alma mekanizmaları gibi farklı konu başlıklarını kapsayacak. Katılımcılar eğitimlerde öğrendiklerini Adana Barosu, yerel yönetimler, kooperatifler, sivil toplum örgütleri, meslek edindirme merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri gibi ilgili alanlarda çalışan kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirerek deneyimle fırsatı edinebilecekler. Böylece çeşitli hizmetlerden yararlanma ve kadınları bu hizmetlere yönlendirme konusunda tecrübe kazanacaklar. Proje boyunca ihtiyaç duyulan lojistik destekler, proje paydaşı olan Seyhan Belediyesi tarafından sağlanacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir