19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adanalı fotoğrafçı film afişinde rekora koşuyor…

Adanalı fotoğrafçı film afişinde rekora koşuyor…

Adanalı Fotoğrafçı ve Türk Sineması Koleksiyoneri Serdar Kürkbaba, 48 yıldır Türk Sinemasının ödüllü filmlerinin afişlerini biriktiriyor. 10 yaşında film afişi toplamaya başlayan Kürkbaba’nın, 4 bine yakın ödüllü film afişi bulunuyor.

İlkokul 4. Sınıfta film afişi toplayan ve şu anda 4 bine yakın ödüllü Türk sineması afişleri bulunan Kürkbaba, 1963 Yılında Adana’da doğdu. 15 yaşındayken, ‘’Gençliğin Fotoğrafçısı’’ olarak bilinen Mesut Eray’ın yanında çırak olarak fotoğrafçılık mesleğine adım atan Kürkbaba, 43 yıldır Adana’da fotoğraf sanatçılığı icra ediyor.

Kürkbaba, ‘’İlkokul 4. sınıfta okuyordum. 16mmlik film makinesi gelmişti Adana’ya. Adana’da yazlık sinemalarda filmler gösterime giriyordu ve her hafta filmler değişiyordu. Filmler oynandıktan sonra afişleri çöpe atılıyordu. Ben de çöpe atılan afişleri toplamakla başladım. Başrollerde Kadir İnanır ile Türkan Şoray’ın oynadığı 1972 yılı yapımı ‘Dönüş’ adlı filmi izleyerek sinema sevdam başlamış oldu. Film hoşuma gitmişti ve filmi izledikten sonra filmin afişini alıp evime götürdüm‘’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da gelen teklif üzerine Altın Koza Film Festivali’nde sergi açtığını belirten Kürkbaba, ‘’Sergi açılacak olan yerin durumuna göre Adana’da çekilen ve ödül alan 35 adet film afişini sergiledim. Daha önce de Adana’da bir AVM’de film afişleri sergisi ile Aydın Söke’de ‘Kemal Sunal’ adlı sergi açtım. Fotoğraf sergileri de açtım ama ağırlık film afişleri sergisi oldu ve olmaya devam edecek’’ diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir