18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adanalı bisikletçiler, Doğanay Güzelgün’ü andı…

Adanalı bisikletçiler, Doğanay Güzelgün’ü andı…

Adanalı bisiklet grupları İstanbul Bostancı’da çok acı, cinayet denilebilecek bir çarpmada yitirilen pedal dostları Doğanay Güzelgün’ü anmak ve ‘bisiklet ölümlerinin artık durması için’ taleplerini bildirmek üzere Atatürk Parkı’nda toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Özgür Kadınlar Bisiklet Topluluğu, Adan Pedaltaş Bisiklet Grubu’nun da destek verdiği anma ve basın açıklamasını Adana Yeşil Pedallar Bisiklet Grubu düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını Ferhat Kılınç ve Suha İncekalan birlikte yaptılar.
Pedal dostlarının ‘daha güvenli olsun’ diye seçtikleri sabahın 05.30’unda sürüş yapmak üzere arkadaşlarının yanına giderken trafik terörüne maruz kaldığını belirten Süha İncekalan, “Polisten kaçan bir uyuşturucu satıcısının bisikletine çarpmasıyla yaşamını yitirdi. Katil araçtan inip kaçtı. Karakola bir başkasını teslim olması için yolladı” diyerek tepki gösterdi.
“İÇİMİZ YANIYOR”
Bisiklet kullanıcıları olarak yollarda olduklarını hatırlatan Ferhat Kılınç da, TCK kanunlarının çerçevesinde, trafikte bisiklet kullanma haklarıyla pedalladıklarına vurgu yaptı. Bisikletlileri yollarda acımasızca çarparak öldüren araç sürücülerinin serbest bırakıldığına ağır cezalar almadığına tanıklık ettiklerini belirten Kılınç, “İçimiz yanıyor. Bisikletliler için ‘adalet’ istiyoruz. Trafik kanununda, ceza kanununda ağır yaptırımlar içeren caydırıcı maddeler konmasını talep ediyoruz” diyerek, bu bağlamda yasa yapıcıları göreve davet ettiğini ifade etti.
Daha sonra, Adanalı bisiklet grupları sessizce bisikletlerine binerek alanı terk ettiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir