4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA’DAKİ KÖY ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MATEMATİK PROJESİ…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ADANA’DAKİ KÖY ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MATEMATİK PROJESİ…

Nesin Vakfı’na ait İzmir Şirince’deki Nesin Matematik Köyü, her yıl tekrarlanmak üzere sadece ESKADE derneğinin kontrolü altında Adana‘daki köy ortaöğretimi öğrencilerine 3-4 günlük eğitimi bedelsiz olarak kapılarını açtı.

Önceki yıllarda Feke – Tapan Bölgesi Okulu, Yüreğir-Köklüce Köyü okulu, Saimbeyli Oruçlar Köyü Okulu, Dikili Köyü Okulu öğrencilerini Nesin Matematik Köyü’ne götüren Dernek, bu yılki çalışmasını yine Dikili’de bulunan bir başka okul öğrencileri ile gerçekleştirdi. Şirince’deki Matematik Köyü’nde yapılan eğitim zamanı haricinde yöredeki Kültür gezilerini ihmal etmeyen dernek, Efes  gibi antik kentleri de gezmektedir. Bu çalışmaları en başından, öğrencilerin yeniden yaşam alanlarına dönene kadar her kademesinde uğraşı veren ESKADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği başkanı Şaziment Demirkıran bu süreçteki çalışmaları şöyle özetledi.

“Ali Nesin bu çalışmalarımıza gönülden destek veriyor. Diğer öğrencilerden aldığı bedellerle kendini sürekli geliştiren Vakıf, bizim aracı olduğumuz öğrencilere her defasında ayrı bir ilgi göstermektedir. Araştırmalarımız sonrası karar verdiğimiz okulun yerleşik bölgesindeki tüm resmi kurumlardan ayrı ayrı izinler alınıyor, Okul Müdürü ve Öğrenci Velilerinin tamamının yazılı izinlerini almamız gerekiyor. Tüm imzalar alındıktan sonra bu kez bir başka aşmamız gereken engel de, Projenin mali bütçesine destek arayışı. Derneğimiz bu eğitim hizmetini hiçbir gelir sağlamaksızın ve öğrencilere masraf yaratmaksızın gerçekleştirmeye çalışıyor.

Zor da olsa, son dakikada da olsa bir şekilde sponsor bulmaya çabalıyoruz. Bu kapsamda “Amaç Eğitim” ise her zaman destek vermeye hazır olan gönülden destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı birimlerine, Adana Soroptamist Kulübü yönetimine  , Kitaplarının gelirlerini derneğimize bağışlayan Dernek Sekreterimiz Sami Demirkıran’a,  ve en önemlisi bu çalışmalarda beni yalnız bırakmayan Dernek üyelerimize ayrı ayrı Teşekkür ediyorum. Eğitim hayata hazırlanış değil, hayatın kendisidir ilkesiyle küçük dokunuşlar yaparak hayallere can vermeye devam ediyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir