29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Unutulmaz Gece…

Adana’da Unutulmaz Gece…

Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği Türk Halk Müziği Korosu “Dilden Tele” adlı bir programla sanatseverlerin huzuruna çıktı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Tiyatro ve Ses Sanatçısı Süheyla Yanar’ın yaptığı konser iki bölümden oluştu. Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği Türk Halk Müziği Korosu Şefi Mehmet Aydın’ın yönettiği konserde hem koro hem de solistler izleyicilere müzik ziyafeti çekti. İlk olarak koro tarafından okunan, “Sarı Saçlı Mavi Gözlüm Nerde” başlayan konserde sırasıyla Muhsine Ağzıküçük, Adnan Dinç, Ayten Oğul, Süheyla Yanar, Recep Keskin, Aysel Aksoy, Mehmet Yaşar, Melek Yiyin, Birgül Işıklı, Mehmet Şahin, Fatma Kılıç, Hatice Yurdadağ adlı solistler birer türkü okudular.

Konserin ikinci bölümünde ise, Tahir Karlık, Turan Yıldırım, Fatma Mart, Yadigar Baytemur, Selahattin Derse,  Karamanlı, Hasibe Gümüş, Hatice Kale, Derya Açıkgöz, Yaşar Sonar ve Mehtap Güray birer eser seslendirdiler. Son olarak sahneye çıkan Aysel Eyidoğan adlı sanatçı da “Sabahın Seher Vaktinde Ali’yi Gördüm Ali’yi” adlı türküyü okudu.

Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Türk Bayrakları eşliğin de “İzmir Marşı” ile konserini sonlandırdı.

Sunucu Süheyla Yanar, “Bir dahaki konserimizde buluşmak üzere. Hoşça kalın, Cumhuriyetle kalın” dedi.

Adana Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Meydan Cemevi Başkanı Kemal Çelik, saz ekibini ve sanatçıları başarılı performanslarından dolayı kutlayarak, konserlerin devam edeceğini duyurdu. Çelik, Koro Şefi Mehmet Aydın’a da bir buket çiçek vererek teşekkür etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir