Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, daha önce planlanan sempozyumu, pandemi ve yaşanan deprem felaketleri nedeniyle yeni yapma fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Prof. Dr. parsak, ülkenin en ünlü kanser cerrahları, diyetisyen, hemşire ve onkologlarının sempozyum kapsamında Adana’da bir araya geldiklerini, bu durumunda kendileri açısından büyük bir onur ve gurur vesilesi olduğunu ifade etti.

Parsak, sempozyum için 1 yılı aşkın süredir verilen emeğin karşılığını gördüklerini belirterek, “Karizmasına, büyüsüne, insanına inandığım şehrim Adana’da düzenlediğimiz 2. Cerrahi Onkoloji Sempozyumu 458 katılımlı, enerjisi yüksek, bilimsel ve sosyal açıdan gelen misafirlerimizin takdirlerine nail olacaktır. Sempozyumun tüm süreçlerinde emek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sempozyumun açılışına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da tıp dünyasını bir araya getiren böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Tarihi Taşköprü’de kokteyl

Sempozyumun ilk gününde tarihi Taşköprü üzerinde birde açılış kokteyli de düzenlendi. Açılış kokteylinde Adana’nın geleneksel lezzetleri, sempozyuma katılan misafirlerle buluşturuldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, mangalda Adana kebabı yaparak konuklara ikram etti.