4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da taşıt sayısı arttı, korna sesi çileye döndü…

Adana’da taşıt sayısı arttı, korna sesi çileye döndü…

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Adana’nın Aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıt ile 7. sırada yer aldığı belirtildi. Adana’da trafiğe kayıtlı toplam 818 bin 739 taşıtın yüzde 49,1 inin otomobil, yüzde 23,7’sinin motosiklet, yüzde 14,6’sının kamyonet, yüzde 7,5’inin traktör, yüzde 2,8’inin kamyon, yüzde 1,4’ünün minibüs, yüzde 0,6’sının otobüs, yüzde 0,2’sinin ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğu ifade edildi. Adana’nın taşıt sayısında Türkiye’nin en büyük 7. ili olması gürültü kirliliğine de neden oluyor. Araçların çıkardığı sesin yanı sıra gereksiz korna çalınması gürültü kirliliğini artırırken, vatandaşlar da bu durumdan oldukça rahatsız.

Gürültü kirliliğine korna çalarak en çok neden olan dolmuş sürücüleri de tepki gösterdi. Dolmuş sürücüsü Alihan Bakır, “Bence çalınmaması gerekiyor. Çok gürültü kirliliği var kornaya basılmasın. Bir hareket yapıyorsun hemen kornaya basıyorlar. Bunlar gereksiz. Evlerden bile rahatsız oluyorlar” dedi.

“Kornayla trafiği açamazsın”

Dolmuş sürücüsü Erhan Demir, “Biz dolmuşçuyuz, akşama kadar trafikteyiz, sıkıştığımız yerlerde kornaya basıyoruz ama küçük araçlara bakarsak maşallah bizden beterler. Biz bile bu kadar basmıyoruz. Kornanın gereği yok aslında ne trafik açar ne bir şey yapar” ifadelerini kullandı.

Batuhan Telli isimli vatandaş ise dolmuş sürücülerinin sürekli korna çaldığını, bu nedenle rahatsız olduklarını söyledi.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir