19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA’DA SURİYELİ SIKTINTISI…

ADANA’DA SURİYELİ SIKTINTISI…

Demirçalı, kayıt dışı işsizlik, hırsızlık ve fuhuş gibi suçların batağına itilen Suriyelilerin insani olmayan koşullarda yaşamak zorunda kaldıkları için, vatandaşlarımızla aralarındaki sorunların ve huzursuzlukların her geçen gün artarak devam ettiğini bildirdi. Türkiye’ye göç eden Suriyelilerin büyük sorun oluşturduğunu dile getiren Milletvekili Demirçalı, “Kayıt dışı işsizlik, hırsızlık ve fuhuş gibi suçların batağına itilen Suriyeliler, insani olmayan koşullarda yaşamak zorunda kaldıkları için, vatandaşlarımızla aralarında sorunlar ve huzursuzluklar her geçen gün artarak devam etmektedir.” dedi. Demirçalı, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şöyle dedi: “Başbakanlık raporuna göre Türkiye’ye göç eden Suriyelilerin sayısı 1 milyon 200 bini aşmıştır. Ülkemizdeki Suriyelilerden sadece 219 bini kamplarda kalmaktadır. Geriye kalan 900 bin Suriyeli ise Türkiye’nin birçok şehrinde, oldukça zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi vermektedir.” dedi.

AKP hükümetinin Ortadoğu’da kısa vadeli çıkar odaklı politikalarının sonucu olarak kayıt dışı işsizlik, hırsızlık ve fuhuş gibi suçların batağına itilen Suriyelilerin insani olmayan koşullarda yaşamak zorunda kaldıklarını aktaran Demirçalı, “Vatandaşlarımızla aralarında sorunlar ve huzursuzluklar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu acı örneklerinden biri de Adana’da yaşanmaktadır. Adana’nın Yüreğir ilçesinde Yeşilbağlar ve Bahçelievler mahallesindeki boş arazilere çadır kuran ve sayıları 5 bini bulan Suriyeli sığınmacı, dilencilik yapmakta ve açtıkları kaçak işyeriyle geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır. Ayrıca hiçbir altyapısı olmayan bölgelere kurulan bu derme çatma çadırlar hem sığınmacılar hem de bölge halkı için salgın hastalık tehdidini günden güne artırmaktadır. Suriyelilerin ve kendi yurttaşların, insani ve sosyal haklarını gözetmeyen, öngörüsüz AKP politikalarının, geçim mücadelesi veren bölge halkını ve savaştan kaçan Suriyelileri giderek daha zora sokacağı aşikârdır.”

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

“1-Adana il sınırı içerisinde barınma merkezleri dışında yaşayan Suriyeli sığınmacı 2-2-Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye toplu geçişlerinin başlangıcından günümüze kadar Adana özelinde kaç adli vaka oluşmuştur? Kaçı hakkında yasal işlem başlatılmıştır?

3-Bölgede gittikçe yaygınlaşan ve insanlık onurunu hiçe sayan, kadın ticareti vakalarını önlemek adına bugüne kadar niçin önlem alınmamıştır? Toplumsal bir sorun haline gelen bu konuyu çözmek adına atacağınız adımlar nelerdir?

4-Adana’da gerçekleşen ve çatışma boyutlarına ulaşan huzursuzlukların başlıca sebebi, yaşanan salgın hastalıklardan etkilenme korkusudur. Vatandaşlarımızı ve Suriyeli sığınmacıları salgın hastalıklardan korumak adına önlemler neden alınmamaktadır? Bölgede, salgın hastalıklardan etkilenmiş ve tedavisi sürmekte olan Suriyeli ve Türk vatandaşlarımızın sayısı nedir?

5-Adana genelinde, Suriyeli sığınmacılar tarafından açılmış olan kaçak iş yeri sayısı nedir? Kayıt dışı çalışan bu iş yerleri engellemek için ne gibi önlemler alınmaktadır?

6-Adana ilimizde kaç Suriyeli sığınmacı yasal olarak, kayıt altında çalıştırılmaktadır?

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir