19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da “Mentörlük Zirvesi”

Adana’da “Mentörlük Zirvesi”

EMMC Yönetim Kurulu Başkanı Demet Uyar, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adana‘da bu zirvenin, “Zorluklardan mentörlükle güçlenerek çıkmak” temasıyla düzenlendiğini açıkladı. Uyar, zirvenin odak noktasının depremden etkilenen bölgedeki kurum ve kuruluşlara mentörlük uygulamaları hakkında bilgi sağlamak olduğunu belirtti.

Mentörlüğün artık Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından resmi bir meslek olarak tanındığını ifade eden Uyar, katılımcı firmaların şirketlerinde dışardan tecrübeli kişilerden mentör hizmeti alabileceklerini vurguladı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, liderlik özellikleri üzerine yapılan bir araştırmadan bahsederek, kadın liderlerin çoğu özellikte daha yüksek puanlar aldıklarını belirtti. Tuncel, üniversitenin depremde uzuvlarını kaybeden çocuklar için psikolojik ve ortopedik rehabilitasyon sağlayan bir Çocuk İyilik Merkezi kurduğunu ve bu merkezde çocuklara mentör bulunmasının planlandığını açıkladı.

Programda, Prof. Dr. Tuncel’e “Üstün Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Liderliği” dalında “EMCC Başkanlık Küresel Özel Onur Ödülü” verildi. Etkinliğe Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve çeşitli firma temsilcileri de katıldı. Bu zirve, depremin etkileriyle mücadelede ve toplumsal gelişimde mentörlüğün önemini vurgulayan bir platform olarak dikkat çekti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir