6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da kadınlar, harnup ile aile ekonomilerine katkıda bulunuyor…

Adana’da kadınlar, harnup ile aile ekonomilerine katkıda bulunuyor…

Adana’nın Aladağ ilçesinde, odun ateşinde harnup pekmezi ve kozalak şurubu yapan kadınlar, doğal ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Aladağ Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, doğadan topladıkları harnup ve kozalakları evlerinde temizledikten sonra odun ateşinde pişiriyor.

Daha sonra elde edilen harnup pekmezi ve kozalak şurubunu internetten ve satış büfesinden kilosu 120 liradan müşteriye sunan kadınlar, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Kooperatif Başkanı Emine Korkman, AA muhabirine, satışa sundukları ürünleri geleneksel yöntemle hazırladıklarını söyledi.

Doğal yöntemlerle sağlıklı ürünler hazırlayarak halka sunmak için çalıştıklarını anlatan Korkman, bu sayede kadınları da üretime teşvik ettiklerini belirtti.

Korkman, ürünleri kooperatif üyesi kadınlarla imece usulü hazırladıklarını aktararak, şöyle konuştu:

“Ürünleri odun ateşinde ve eskiden olduğu gibi kazanlarda yapıyoruz. Pekmezimizin içerisinde hiçbir kimyasal madde yok. Atalarımızdan nasıl öğrendiysek aynı usullerle yapıyoruz. Yaptığımız pekmezleri kavanozlara koyup etiketini yapıştırdıktan sonra satışa sunuyoruz.”

Korkman, kooperatif aracılığıyla mahallelerdeki kadınların yaptığı çeşitli kurutulmuş meyveleri, bitki çaylarını ve sebzeleri de paketleyip satışa sunduklarını kaydetti.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir