6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA’DA KADIN ENGELLİ TAKIMI KURULDU…

ADANA’DA KADIN ENGELLİ TAKIMI KURULDU…

Adana Ayyıldız Spor Kulübü Başkanı Savaş Aygün, Türkiye’de ilk olarak erkeklerle birlikte mücadele edecek, Kadın Oturarak Voleybol Takımı’nın altyapısını oluşturduklarını ifade ederek, amaçlarının üst lige çıkarak engelli kadınların gücünü göstermek olduğunu kaydetti. Aygün; “Türkiye’nin birçok yerinde kadın engelli sporcuları var ama Türkiye’de ilk defa Adana’da böyle bir takım oluşturduk. Sporcuları tamamladık, formalarını yaptırdık, turnuvaya hazır bir şekilde 2023-2024 sezonunu bekliyoruz. Mücadeleye alt ligden başlayacağız. Hedefimiz bir üst lige çıkmak. Kadının gücünü, özellikle engelli kadının gücünü göstermek için mücadele edeceğiz” dedi.

ADANALI GURURLARIMIZ AVRUPA YOLUNDA

Aynı zamanda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda Adana’yı temsil eden Aygün, bedensel engelli insanları spor ile tanıştırarak, dezavantajlı grubu avantaja çevirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Aygün; “Adana’da bedensel engelli sporcularla ilgili bütün faaliyetleri ben oluşturuyorum. Şu anda bizleri gururlandıran İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Avrupa Sitingvolaey Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Oturarak Voleybol Milli Takımı’na 4 Erkek 2 Kadın 6 sporcum katıldı. Şu anda müsabakalara devam ediyorlar. Olimpiyat derecesi almaya çalışıyorlar. Bu bizim için çok büyük bir gurur” diye konuştu.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORLAR
8 yıl önce Adana’da Oturarak Voleybol Spor Kulübü kurduklarını ifade eden Aygün, engelli sporcuların sosyal ve spor hayatlarını rehabilite ederek, farklı yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarının altını çizdi. Aygün; “Dışarıdan sporcumuz yok hepsi Adana’nın öz çocukları. İlk önce 2. Lig’den 1. Lig’e çıkma çabamız oluştu. 2016-2017 sezonunda 1, Lig’e yükseldik. 2017-2018 yılında Süper Lig’e çıktık. Süper Lig’de Türkiye üçüncüsü olduk. 2018-2019 sezonunda Türkiye ikincisi olduk final oynadık. 2019-2020 sezonunda Türkiye dördüncüsü olduk. 2020 -2021’de pandemiden dolayı liglere ara verildi. 2022-2023 sezonunda şu anda Türkiye üçüncüsüyüz. Sporcularımızın sosyal yaşantılarını entegre edecek çok şey katıyoruz”.

ENGELLİ SPORCULAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Adana’da 300 binin üzerinde engelli olduğuna vurgu yapan Aygün, engellileri spor ile sosyal yaşama entegre ederek, farklı yönlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Aygün; “Adana’ da siyasetçiler ve yerel yöneticililer engelli sporculara sahip çıkmıyor. Bizi sadece engelliler gününde hatırlıyorlar. Yanımıza sadece fotoğraf çektirmeye geliyorlar. Biz elimizden geldiğince topluma katkı sunuyoruz. Özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi bizlere sahip çıkmıyor. Zeydan Karalar reklama ayırdığı bütçenin onda birini bizlere sağlasa reklama bile ihtiyaç duymaz. Büyükşehir Belediyesi’nden 4,5 yılda kayda değer bir destek almadık. Kimseye tepki göstermek istemiyorum ama bizleri de dilenci gözüyle görmesinler” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir