29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Hüsnü Özyeğin Ortaokulu açıldı…

Adana’da Hüsnü Özyeğin Ortaokulu açıldı…

Adana’da hayırsever iş insanı Hüsnü Özyeğin tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan ortaokul, düzenlenen törenle açıldı.
Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde bir süre önce yıkılan Mehmet Akif Ortaokulu’nun yerine, hayırsever iş insanı Hüsnü Özyeğin’in bağışlarıyla, Adana Valiliği tarafından yeni ortaokul inşa edildi. İş insanının isminin verildiği 24 derslikli okulda 76 öğretmenle birlikte bin 144 öğrenci, 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başladı. Okulun resmi açılış töreni ise gerçekleştirildi. Törene, Hüsnü Özyeğin’in yanı sıra kent protokolü, öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı.
Törende konuşan Vali Süleyman Elban, devletin bütçesinde en çok payın eğitime ayrıldığını belirterek, buna rağmen hayırseverlerin desteklerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Vali Elban, katkıları için Hüsnü Özyeğin’e teşekkür etti. Zengin olmanın sadece çok parası olmakla değil gönül zenginliğiyle olduğunu belirten Vali Elban “Hüsnü Özyeğin Beyefendi de bu gönül zenginliğiyle, ülkemizdeki eğitime vermiş olduğu destekle ülkemizin en zengin insanlarından birisi olduğunu göstermiştir. Ben ilimize ve ülkemizdeki eğitim hayatına vermiş olduğu katkılardan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu işi sadece gönül zenginliğiyle değil yurt dışı tecrübesi ve dünya vizyonuyla yaptığını ve bu işin nasıl yapılacağını çok iyi bildiğini biliyorum” dedi.
VAKFIN 27’NCİ OKULU
Özyeğin ise kurucusu olduğu vakıf tarafından tamamlanan 27’inci okulun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. 50 yıl önce ticaret hayatına başladığında, ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar verdiğini ve daha sonra vakıf kurarak çok daha kapsamlı çalışmalar yaptıklarını aktardı. Özyeğin, “2008 yılında ise en büyük hayalimi gerçekleştirerek, gençlerin geleceğine yatırım yapmak ve ülkesine katkı sağlayan dünya vatandaşları yetiştirmek amacıyla Özyeğin Üniversitesi’ni kurdum. Bugün Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve ürettiği bilimsel çalışmalar, sadece Türkiye değil, dünyada fark yaratıyorlar. Bu vesileyle, buradaki öğrencilerimizi bir gün Özyeğin Üniversitesi’nde öğrenci olarak görmeyi çok isterim. Bizim üniversitemize müracaat ederseniz, benim adımı taşıyan okuldan mezun olduğunuz için size elimden gelen torpili yapacağıma söz veriyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir