18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da, Filistin için sessiz yürüyüş…

Adana’da, Filistin için sessiz yürüyüş…

 

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı 18 Kasım’da İstanbul’da başlatılan Hekimlerden Sessiz Yürüyüş HareketiAdana başta olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinde bugün saat 14.00 itibariyle devam edecek.

Beşincisi düzenlenen Sessiz Yürüyüş; Adana, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye’de 36 ilde, yurtdışında ise dünya ülkeleri Londra, Chicago, Sydney başta olmak 26 şehirde toplam 62 şehirde gerçekleştirilecek.

 

Adana’da düzenlenecek Sessiz Yürüyüş hareketine hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlar destek vermesi bekleniyor. Sessiz Yürüyüş Hareketi, Adana’ta bugün saat 14.00’te Ulu Cami istikametinden başlayacak ve İnönü Parkı önünde bitecek. Okunacak bildiriyle eylem sona erecek.

GAZZE’DE NE OLDU? NE ZAMAN BAŞLADI BU OLAYLAR?

2023 yılı Ekim ayında, Hamas’ın El-Aksa Tufanı operasyonları ile İsrail ile Hamas arasında çatışmalar başlandı. Gazze Şeridi‘nden İsrail’e yapılan roket saldırıları ve İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırıları nedeniyle çatışmalar devam etti. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların sonuncusuna, 7 Ekim 2023 tarihinde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları ile başlandı. İsrail, saldırılarının gerekçesini, Gazze’den İsrail’e roket saldırıları düzenlemesini gösterdi. Filistin tarafı ise, İsrail’in saldırılarını, Filistin halkına yönelik bir soykırım girişimi olarak nitelendirdi.

İsrail, Hamas’ın roket saldırılarını kınadı ve bu saldırılara karşılık olarak Gazze’ye hava ve kara saldırıları düzenledi. İsrail ordusu, Gazze’deki askeri hedefleri, altyapıyı ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar düzenledi. Hamas da İsrail’in saldırılarına karşılık olarak İsrail’e roket saldırıları düzenlemeye devam etti. Hamas, İsrail’in iç kesimlerine de roket saldırıları düzenledi.

Çatışmalar, Ekim ayı boyunca devam etti ve binlerce sivil ve askerin ölümüne neden oldu. İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarında ağır silahlar kullandı. Bu saldırılarda, çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 7 Ekim’den 16 Aralık’a kadar İsrail’in saldırılarında 18 bin 608 Filistinli hayatını kaybetti. Bu rakamın 6 bin 150’si çocuk, 4 bin’i kadın. Yaralı sayısı ise 50 bin 594.

İsrail’in saldırıları, uluslararası toplum tarafından da tepkiyle karşılandı. BM Güvenlik Konseyi, İsrail’e ateşkes çağrısında bulundu. Ancak, İsrail, çağrılara kulak asmadı ve saldırılarını sürdürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir