29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Çin Kestanesi Alarmı!

Adana’da Çin Kestanesi Alarmı!

Kışın en çok tüketilen yiyeceklerinden biri olan kestane fiyatlarının 200- 400 TL arasında değişmesi vatandaşların isyan etmesine ve yeni çıkan çin kestanesinin daha fazla satılmasına neden oluyor. Kilo fiyatı daha uygun olduğu için alınan bu kestane çeşidi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Adana’da Atatürk Parkı’nın yakınlarında 40 yıldır Kestane satan Hac Turhan bizlere çin kestanesi yüzünden yaşadıkları sorunlardan bahsetti.

Hacı Turhan, “Ben bu işi 40 yıldır yapıyorum.  Bu sene kestane çok pahalı 200 liradan satılıyor. Hayvan yeminden yapılan kestaneyi getirip burada 70- 80 liraya satıyorlar. Bu yüzden bizim satışlarımızı mağdur ettiler. Bu hayvan yeminden yapılan çin kestanesini alan insanlar gelip bize şikayet ediyorlar” diyerek ifade etti.

Turhan çin kestanesinin ayırt edilmesinin zor olduğuna değinerek şu ifadeleri kullandı; “Aldık ama yiyemedik, attık diyorlar. Çin kestanesi pişmiyor, ateşe koyduğun zaman hemen köpürüyor. Çin kestanesi bizi çok engelledi. Gelen müşteriler bilmiyor onun çin kestanesi olduğunu alıyor. Fırına veya tavaya kestaneyi attığın zaman pişmeyip köpürdüğü zaman anlıyorsun.”

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir