6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da 8. Şehir Tiyatroları Festivali Coşkusu Başladı!

Adana’da 8. Şehir Tiyatroları Festivali Coşkusu Başladı!

Festivalin açılışı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış kokteyli, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde düzenlendi. İlk günün oyunu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Bir Halk Düşmanı” adlı yapımla başladı.

Açılış etkinliğinde, usta tiyatrocuların 8. Şehir Tiyatroları Festivali hakkındaki mesajlarını içeren videolar da gösterildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Adana’ya tiyatroyu Ziya Paşa’nın getirdiğini ve 1880’de şehirde tiyatronun ilk kez icra edildiğini hatırlattı.

Başkan Karalar, tiyatronun birleştirici, aydınlatıcı ve iyileştirici bir güce sahip olduğunu vurgulayarak, sanatın önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye‘nin deprem kuşağında bulunduğunu ve bu nedenle deprem hazırlığı yapmanın önemli olduğunu belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçılara her zaman destek verdiklerini ifade eden Karalar, bu desteği sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan ise festivalin Adana’ya hoş geldiniz dedi. Festivalin, şehir tiyatrolarının gelişimi açısından önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Özcan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sanata verdiği destek için teşekkür etti.

Festival süresince, şehir tiyatrolarının oyunları Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu salonunda akşam saat 20:00’da sahnelenecek. Oyun davetiyeleri, Şehir Tiyatrosu gişesinden temin edilebilecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir