19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da 2. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı sürüyor: Araba fiyatına tespih…

Adana’da 2. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı sürüyor: Araba fiyatına tespih…

Adana Valiliğince düzenlenen “2. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı”, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuara katılanlar stantları gezerek ürünleri inceledi.
Fuarda satılan ve değerli taşlarla işlenen el emeği göz nuru tespihler hem görüntüsüyle hem de fiyatıyla merak uyandırıyor.

Küçüklüğünden bu yana tespih işiyle uğraştığını söyleyen Ahmet Bozkurt, “13 yaşından beri bu işin içerisindeyim. Aslında biz üçüncü nesiliz. Elimde 650 bin TL’lik bir tespih var. Fuarda en pahalı ürünlerden bir tanesi. 20 sene önce işlenmiş, Osmanlı sıkma kehribardır. 305 gram ağırlığındadır. Dün bir araç takası geldi ama vermek istemedik.” dedi.ARABA FİYATINA TESPİH

Fuarda en pahalı tespihi satan Ömer Ali Akkurt, ürüne yaklaşık sıfır km bir araç kadar fiyat biçti.
Akkurt, “Tespihimiz Osmanlı döneminde antika miskevinden yapılan Allah’ın 99 ismi yapılarak yazılan bir tespih. İmamede Allah’ın ismi yazmaktadır. Eski savaş döneminde müzeden kurtarılan bir tespihtir. O zamandan beri tek halde gelmiştir. Değeri şu anda 100 bin dolar. Satmaya niyetimiz yok çünkü bu üründen tek bir tane var. Miskevi dediğimiz katalinlerden dökülen malzemelerden yapılan bir tespih.” diye konuştu.
FUARDA DOĞAL TAŞLAR DA YER ALIYOR

Fuarda tespihlerin yanı sıra işlenmiş doğal taşlar ve taşlardan yapılan takılar da yer alıyor.

Doğal taş satıcısı Naci Sezbek 6 yıldır bu işi yaptığını söyledi. Doğal taşların enerjileri olan ürünler olduğunu ifade eden Sezbek şunları söyledi:

“Onları sadece aksesuar olarak kullanmamamız lazım ve kullanma talimatlarına uymamız lazım. Ayrıca topraklamak gerekir. Çünkü doğal taşlar, enerji verdikleri gibi enerjiyi de çekerler. Başkalarının enerjilerini sıfırlamak için de toprağa gömmemiz gerekiyor. Doğal taşları alırken çok dikkat etmemiz gerekir. Örneğin bazı hastalıkların belirli taşları vardır. Yüksek tansiyon hastasına yanlış taşlar verilmemelidir. Yani aslında doğal taşlar, alternatif ve destekleyici tıptır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir