26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Şehir Hastanesi 15 Eylül’de açılıyor…

Adana Şehir Hastanesi 15 Eylül’de açılıyor…

Vali Demirtaş, 75.Yıl Sanat Galerisi’ndeki resmi bayramlaşma proğramının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÇGC) giderek gazetecilerle bayramlaştı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz’ın da katıldığı bayramlaşmada, gazetecilerle sohbet eden Vali Demirtaş, kentle ilgili soruları yanıtladı. Vali Demirtaş, tamamlanan bin 550 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin 15 Eylül’de hasta kabülüne başlayacağını, açılış tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın proğramına göre belirleneceğini söyledi.
AŞKIM TÜFEKÇİ YIKILACAK
Son teknoloji ürünlerle donatılan hastanenin sadece Adana değil, bölgeye de hizmet vereceğini dile getiren Demirtaş, ayrıca Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin eski binasının yıkılıp, buraya da 300 yataklı yeni bir hastane yapılacağını açıkladı. Vali Demirtaş, Yüreğir’de bir süre önce yıkılan eski devlet hastanesinin yerine de 100 yatak kapasiteli yeni hastane yapılacağını belirtti.
TEK KİŞİLİK ODALAR
Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılıp, ‘Şehir Hastanesi’ bünyesinde hizmet vereceğini dile getiren Demirtaş, sağlık alanında yapılan yatırımları önemsediklerini vurguladı. Demirtaş “Şu anda kent genelindeki tüm hastanelerin kapasitesini yarı yarıya düşüreceğiz. Böylelikle hastanelerdeki tüm odalar tek ya da çift kişilik olacak” dedi.
5 OCAK’IN YERİ YEŞİL ALAN
Şehrin batı kesimindeki sağlık sorunlarının çözümü için Yeşiloba’da Karayolları’na ait bir araziye 100 yataklı bir hastane daha yapılacağını, yeni stadyumun tamamlanıp faaliyete girmesinin ardından da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yerinin yeşil alana dönüştürüleceğini açıklayan Vali Demirtaş, metroyla ilgili olarak tasarrufun hükümetin yetkisinde olduğunu anlattı.
AŞAĞI SEYHAN OVASI SUYA KAVUŞUYOR
Aşağı Seyhan Sulama Projesi’ ile ilgili açıklamalarda da bulunan Mahmut Demirtaş, DSİ tarafından projenin ihaleye çıkartıldığını hatırlattı. Demirtaş, projenin tamamlanmasıyla Seyhan Baraj Gölü’ndeki mevcut suyun üçte birlik kısımıyla söz konusu bölgenin tamamen sulanacağını vurguladı.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de katılımcıların bayramını kutlayarak “Zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan basın emekçileri bu bayramda da halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirebilmenin çaba ve gayreti içinde” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir