19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Sağlık-Sen’den Ek Ders Karşılığı Çalışan Açıklaması…

Adana Sağlık-Sen’den Ek Ders Karşılığı Çalışan Açıklaması…

Ek Ders Karşılığı Çalışma: Ek ders karşılığı görev yapan personeller için her ay bir sosyal hizmet kuruluşunun önünde basın açıklaması yapılacak.
Mevcut Durum: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel eksikliği nedeniyle belli meslek gruplarından (Sosyolog, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Hemşire, Büro memuru vb.) ek ders karşılığı tam zamanlı çalışan 3000 personel istihdam ediyor. Bu personellerin çalışma koşulları yıllık olarak yenileniyor ve onlar tam zamanlı çalışmasına rağmen kadrolu personel gibi haklara sahip değiller.
Hak Kayıpları: Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, yıllık izin, analık/babalık izni, evlilik izni, süt izni, askerlik izni, iş güvencesi, tazminat hakkı, SGK primi, yolluk hakkı, kurumsal kimlik gibi birçok temel haktan yararlanamıyorlar. Ayrıca, bazı aylarda asgari ücretin altında maaş alıyorlar.
Eşit İşe Eşit Ücret: Ek ders karşılığı çalışanların maaşları, aynı işi yapan kadrolu personellere kıyasla daha düşük. Bu durum eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı.
Önceki Kadroya Almalar: Diğer bakanlıklarda benzer durumda olan personellerin kadroya alındığına dikkat çekildi. Örneğin, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Opera ve Bale, Millî Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarda benzer durumdaki personeller kadroya alınmıştı.
2023 Kadroya Alımları: 2023’te 500 bin kamu çalışanı kadroya alınırken, ek ders karşılığı görev yapan personeller dışarıda bırakıldı.
Çözüm Talepleri: NENNİOĞLU, ek ders karşılığı çalışan personellerin kadroya alınmasını birincil hedef olarak belirtti. Bunun yanı sıra, maaşların düzeltilmesi, izin haklarının 657 sayılı yasaya göre düzenlenmesi ve diğer özlük haklarının verilmesi talepleri de dile getirildi.
Basın açıklamasının sonunda, toplantıya katılan mağdur meslek grupları ve arkadaşlarının bu eylemleri desteklediği ve her ay eylem yapılmasını memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.


Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir