7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana ‘Rhapsody’ Piyano Festivali ve Yarışması devam ediyor…

Adana ‘Rhapsody’ Piyano Festivali ve Yarışması devam ediyor…

 

Yarışmanın jüri üyeliğini Devlet Sanatçısı Gülsin Onay , K.K.T.C. Devlet Sanatçısı Rüya Taner, Prof. Dr. Eser Bilgeman, Prof. Dr. Gökhan Aybulus, Dr. Öğretim Üyesi Cem Babacan, Maria Meerovitch ve Emre Şen’in yaptığı yarışma 300 kadar katılımcıyla düzenleniyor.

Çukurova Üniversitesinde düzenlenen etkinliğin tüm etapları seyirciye açık ve ücretsiz olarak sürüyor.

Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Yönetim Kurulu Başkanı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Ülviyye Akbaş, “Festivalin amacının, hem hobi amaçlı hem de profesyonel eğitim alan çocuklara yönelik bir platform sunmak. Çocukların festival ve yarışma sayesinde sanatsal başarılar elde etmelerini sağlamak” dedi.

Festivalin geçmiş yıllarında yer alan çocukların Avrupa’nın birçok şehrinde başarılı birer sanatçı olarak yer aldığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Akbaş, bu festivalle keşfedilen yeteneklerin kendilerine güç kattığını ve motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

  1. Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması’nın kendi projeleri ve hayalleri arasında olduğunu belirten Akbaş, “Hedefimiz, her yıl düzenlenen bu etkinliği bir üst seviyeye taşıyıp, üniversitemizi ve şehrimizi tüm sanat dünyasına tanıtıp bir sanat markasına dönüştürmek” ifadelerinde bulundu.

4 Şubat Pazar günü sona erecek olan festival ve yarışmanın kazananları, 18.00’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir