5 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Polisinden Sahte Akaryakıt Üretimi Yapılan Tesise Şok Baskın!

Adana Polisinden Sahte Akaryakıt Üretimi Yapılan Tesise Şok Baskın!

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Akdeniz Mahallesi’nde yer alan ve sadece ‘bitkisel yağ üretimi’ alanında lisansı olan bir tesiste sahte akaryakıt üretildiği istihbaratı üzerine harekete geçti. Polis, söz konusu adrese şok bir baskın düzenledi; tesisi didik didik aradı.

1.7 MİLYON LİTRE SAHTE YAKIT

Tesiste yapılan incelemelerde; sanayideki atık motor ve hidrolik yağlarla yanık ve işlenmemiş ham yağların toplanıp, tesiste kurdukları düzenekte çeşitli kimyasallarla karıştırıp inceltilerek, ‘on numara yağ’ üretildiği tespit edildi. İşletmedeki tank ve depolarda da bir milyon 300 bin 678 litre sahte akaryakıt ele geçirildi. Bu rakamın da Türkiye’de son dönemde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu bildirildi.

SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Gözaltına alınan işletme sahibi E.Ü.’nün de emniyetteki sorgusunda; “Benim, bitkisel yağ üretme lisansım var. Bu ürünleri de bitkisel yağ kullanarak ürettim. Yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi. Tesisten alınan numuneler, incelenmek ve kapsamlı bir rapor hazırlanmak üzere laboratuvara gönderildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.Ü. de adliyeye sevk edildi.

10 NUMARA YAĞ NEDİR?

‘On numara yağ’ olarak isimlendirilen madeni yağ, atık motor ve hidrolik yağlarla yanık ve işlenmemiş ham yağlardan oluşuyor. ‘On numara yağ’, oldukça düşük akışkanlığı olan bir tür madeni yağ olarak da öne çıkıyor. Motorin yanıcı değilken, bu yağ yanıcı özelliğiyle dikkat çekiyor. Mazot fiyatlarından daha ucuz olduğu için başta otobüsçülerin yanı sıra kamyon ve TIR şoförleri tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir