2 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana normale dönüyor…

Adana normale dönüyor…

Adana’da hayat yavaş yavaş normale dönüyor. 10 gün sonra okullar açılıyor. Güncel yaşama dönüş başlarken kentte hareketlilik başladı.

Yaşanan depremlerin ardından Adana’da koordinasyonu sağlayan çalışmaları özveri ve başarıyla yürüten, deprem bölgesindeki 11 ilin yardımlarını Adana’dan göndererek kenti bölgenin üssü haline getiren Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, gazetecilerle buluştu.

Valilik makamında gerçekleşen toplantıda Adana’nın yavaş yavaş normale döndüğünü açıklayan Vali Dr. Elban gazetecileri bazı konularda bilgilendirdi. İşte Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın açıklamalarından bazı satır başları:

20 Şubat’ta gerçekleşen Hatay merkezli deprem Adana’yı da etkiledi. Şu an ketimiz yeniden yavaş yavaş normale dönüyor.

Sorumsuzca yapılan açıklamalar hem bilimle hem de açıklamayı yapanlarla çelişiyor. Bu sadece vatandaşı paniğe sevk ediyor.

Adana ayağa kalkmazsa deprem bölgesindeki iller ayağa kalkamaz. Güncel hayata dönüş, sanayi ve ticaretin devam etmesi, deprem bölgesindeki illeri de yavaş yavaş hareketlendirecektir.

20 Şubat’ta yaşanan depremde adana etkilendi şu ana kadar elimize ulaşan bilgilere göre 300 civarında ağır hasarlı bina var, Sarıçam’da 29 ağır hasarlı bina oluştu. Bu rakamlar kontroller devam ettikçe artabilir.

Adana’da ilk olarak her şey çok kontrollü ilerledi. İki emniyet şeridi oluşturarak enkazları korumaya aldık.

Sahipsiz çocuklar olmadı Adana’da. Ama diğer illerden 600 civarında depremzede çocuk getirildi. Hemen bu çocukların tamamını muhafaza altına aldık. Polis ve sivil polislerimiz görev yaptı. Çocukları kayıt altına aldık. Büyük olan ve ailelerini tanıyan çocukların kendilerine uzmanlar eşliğinde ailelerine teslim ettik. Yaşı küçük olanları da DNA testleri ile mahkeme nezaretinde teslim ettik.

Depremzede kimsesiz çocukları kimseye veremeyiz. Şu an koruyucu aile talebi çok, ama onlar şimdilik devletin kontrolünde kalacak.

İnsanları psikolojik olarak desteklemek için toplanma merkezlerinde, toplu barınma alanlarına uzman psikologlar görevlendirdik.

6 Şubat bir milat, birçok şey değişecek. Yapı ve imar konusunda anlayışın değişmesi gerekiyor.  Tarım arazilerine yapılaşmaya Toprak Koruma Kurulu olarak zaten izin vermiyorduk.

İlk karar olarak inşaatların durdurulmasıyla başladık. Yerel yönetimlerle birlikte çalışarak yapılaşma konusunda gereğini yapacağız.

Hükümetimiz de bu konuda bugün yarın bir eylem planı açıklayacak.

Fahiş fiyatlara asla müsaade etmeyeceğiz.

Ticaret ve Maliye Bakanlıklarımız bu konuda sistemde gerekli çalışmayı yapıyor.  Fahiş fiyat isteyen ne yazık ki fırsatçılar var. Bu insanların vicdanı ve ahlakı ile ilgili.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar, bu işin eğitimini almış insanlar. İnşaat mühendisleri, bunlar binaları kontrol ediyor. Binalarda kirişler ve taşıyıcı kolonları kontrol ediyorlar, uzmanlık alanları bu ve biz bu insanlara güvenmek zorundayız. İlerleyen günlerde hasar tespitleri ilana çıkacak. Muhtarlıklarda askıya çıkacak. Vatandaşın itiraz hakkı da olacak hasar konusunda.

Şambayadı’nda ev sayıları 20 Şubat’tan sonra artacaktır. Devletimiz gerekeni yapacaktır. Afet Konutlarının sayısı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından minimum açıklanmıştır, bu sayı daha da artacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekeni yapacak.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir