27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Adana Menüsü” Tanıtımı Ve Tadımı Etkinliği Gerçekleştirildi…

“Adana Menüsü” Tanıtımı Ve Tadımı Etkinliği Gerçekleştirildi…

Vali Dr. Süleyman Elban, Cumhurbaşkanlığımızın ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen “Adana Menüsü” tanıtımı ve tadımı etkinliğine katıldı.

Adana Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban, 21-27 Mayıs’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını kaydederek “ Biz de Adana’mızda yöresel yemeklerimizden oluşan bir menüyü Adanalı hemşehrilerimizin, değerli basın mensuplarımızın, Türk ve dünya kamuoyunun beğenisine sunmak istedik. Adana’mızın gastronomi çeşitliliği ve mutfak zenginliği o kadar fazla ki menüyü oluşturmakta gerçekten çok zorlandık. Çünkü o kadar çok çeşit yemeğimiz var ki bu çeşitleri eleyip de bir menü oluşturmak Adana’daki en güç işlerden birisi. Adana’da en çok bilinen yöresel yemeklerimizden seçerek sizlerin beğenisine sunduk. İnşallah yemeklerimizi keyifle tadar ve menümüzden memnun kalırsınız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Adana Ticaret Odası ile sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler ile buna benzer etkinliklerin Adana’mızın kültürel birikiminin, tarihi ve gastronomi zenginliğinin tanıtımının yanı sıra, ilimizin turistik özelliğinin ve ekonomik gelirinin de artmasına çok fazla katkıda bulunduğunu düşünüyorum.” dedi.

Etkinlikte Avrupa Birliği Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi ve Toroslar Federasyonu ortaklığıyla yürütülen “Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkarılması” projesi kapsamında düzenlenen aşçılık kurslarının yemek tadım ve sertifika töreni de gerçekleştirildi.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir