28 Nisan 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Adana Kozan’da bir ilk: ’Bilim ve Enerji Parkı…

Adana Kozan’da bir ilk: ’Bilim ve Enerji Parkı…

Adana’nın Kozan ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Bilim ve Enerji Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Kozan Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve halka açık bir alana kurulu olan park, toplam 28 farklı materyalden oluşuyor. Bilim ve Enerji Parkı deneyim temelli bir yapıya sahip olma özelliğini de taşıyor. Her bir materyal, konu anlatımlı açıklayıcı tanıtım levhalarıyla desteklenirken ayrıca QR kodları aracılığıyla parkın içeriklerine daha detaylı bir şekilde de erişilebiliyor. Bu sayede, öğrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi fırsatı sunuluyor.

Bilim ve Enerji Parkı’nın yanı sıra, aynı alanda çocuk oyun parkı ve çift pota büyük basketbol sahası da bulunuyor. Park alanına ek olarak yeşil alanların da park içinde yer alması ile toplamda 4 bin 200 metrekarelik halkın kullanımına açık alan yer alıyor. Basketbol sahası, Güler Legacy ekibiyle iş birliği yapılarak hayata geçirilirken, sahanın açılış etkinliğinde smaç gösterisi, gösteri maçı ve çocuklara basketbol topu dağıtımı da gerçekleştirildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir