27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Karnavala Hazır…

Adana Karnavala Hazır…

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın düzenlendiği Adana’da soğuk kış günlerinin yerini bahara bırakmasıyla limon, portakal ve turunç ağaçları çiçek açtı.

Yaklaşık 10 gündür hava sıcaklığının 25 dereceye kadar çıkması nedeniyle kent merkezindeki birçok ağaçta toplanmayan meyveler ve çiçekler dallarda ilginç bir görüntü oluşturdu. Kent sokaklarını narenciye çiçeğinin kokusu sardı. Çiçek kokusundan yola çıkılarak her yıl nisan ayında düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın hazırlıkları devam ederken Seyhan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Girmen de Çukurova Bölgesi’nde seyreden doğa koşulları nedeniyle limon haricindeki narenciye ürünlerinde rekolte düşüşü beklenmediğini söyledi. Başkan Girmen, “Geçen sezondan aşırı verim artışı, bitki gelişimi ve seyreden doğa koşullarından dolayı önümüzdeki sezon limonda düşüş bekleniyor. Diğer ürünlerde azalma olup, olmayacağını çiçeklerin açımını tamamlamasının ardından cevaplandırabiliriz. Anormal bir doğa olayı olmazsa her şey standart gidiyor” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir