4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Adana Fotoğraf Haftası’ başladı…

‘Adana Fotoğraf Haftası’ başladı…

 

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Seyhan Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen Adana Fotoğraf Haftası’nın açılışı yapıldı. Seyhan Çırçır Sanat Merkezi’nde yapılan açılışa Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, GazeteciTelevizyon Yapımcısı Nebil Özgentürk, Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi Ali Haydar Bozkurt, Türkiye Fotoğraf Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Reklamcı-Fotoğrafçı Mustafa Öncül, sergide eserleri yer alan fotoğrafçılar ve birçok sanatsever katıldı.Sergide Adanalı fotoğrafçılar tarafından çekilen birçok eser sergilendi. Sergilenen eserler katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Bana halk tarafından bir görev ve sorumluluk verildi. Bu görevde de gereğeni yapma noktasında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” dedi. Çocukluğunda Adana’nın Türkiye’nin refah düzeyini itibarıyla üçüncü büyük şehri olduğunu söyleyen Akay, İstanbul, İzmir, Adana. Nüfus itibarıyla dördüncü sıradaydı. Ama Ankara’ya nazaran refah düzeyi, kültür, sanat çeşitli konularda biz onlardan İlerideydik. Ama şimdi olumsuz anlamda çok fazla ilerideyiz” diye belirtti.AKAY: BUNUN DA ÖNCÜLÜĞÜNÜ FESTİVALLER BIZE FAZLASIYLA YAPTI Başkan Akay, “Dün nasıl ekonomi, kültürü, sanatı doğurmuşsa, bugün artık biz ters taraftan başlayacağız. ültürden, sanattan başlamak üzere katma değeri yüksek ürünlerle Adana’yı o geçmişindeki şaşaalı dönemine taşıyacağız. Bizi sadece ayağa kaldıracak, katma değeri yüksek ürünler lazım. Bunun da öncülüğünü festivaler bize fazlasıyla yaptı. Yapılan her festivalde çok ciddi olarak ülkenin dört tarafından gelen insanlarla bu kentin ekonomisine değerler katıldı” şeklinde konuştu.AKAY: BUNLARI YAPTIĞIMIZ TAKDİRDE ÇOK KISA ZAMANDA EKONOMİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ  Festivaller için buraya gelen insanları sadece bir gün kebapla değil de kültürel, sanatsal faaliyetlerimizle besleyebilirsek çok ciddi kazanımlar elde edeceğimizden bahseden Akay, konuşmasına şöyle son verdi:
“Biz başlamış olan tüm festivallere işte bu şekilde bakıyoruz. Bundan sonraki zamanımızı yine kültürel, sanatsal etkinliklerle geçireceğiz ve bunlara ağırlık vereceğiz. Bunları yaptığımız takdirde çok kısa zamanda ekonomimizi daha da güçlendireceğiz.”Açılışta Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay dışında GazeteciTelevizyon Yapımısı Nebil Özgentürk, Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi Ali Haydar Bozkurt ve Türkiye Fotoğraf Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir