Adana Valiliği tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Adana İl Emniyet Müdürlüğü de katılarak stant açtı.

Festivalde stant açan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şubelerde vatandaşları çeşitli konularda bilgilendirdi. KADES, emniyet kemeri, siber suçlar ve daha birçok konuda bilgilendirme yapan polisler, festival boyunca stantlarında çalışmalarına devam edecek.

Festivale katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de Emniyet Müdürlüğü standını ziyaret etti.  Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’den bilgiler alan Vali Köşger, burada atlı polislerle sohbet edip, atları sevdi. Vali Köşger diğer birimleri de ziyaret ederek başarılar diledi.

 

Atlı polislere vatandaşlar ve çocuklarda yoğun ilgi gösterdi. Çocukların ata binmek isteme taleplerini geri çevirmeyen polisler küçük çocuklar ile ata binip hatıra fotoğrafları çektirdi. Yaşı büyük olan gençler ise, atlı polislerle birlikte yanlarında durup poz vererek anı ölümsüzleştirdi.

Çocuklara üzerinde Türk Polis Teşkilatı logolu balonlarda hediye edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri de çocuklarla sohbet ederek onları suçlara karşı bilgilendirdi.

 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak anlattı. Vatandaşlar similasyon aracına yoğun ilgi gösterdi. Festivalin ilk gününden itibaren çok sayıda konuğu ağırlayan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü standı vatandaşları hem bilgilendirdi, hem de eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Alana getirilen similasyon aracına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar araca binerek takla atan araçta emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak test etti. Takla atan araçta emniyet kemeri sayesinde araçta sabit kalmayı test eden vatandaşlar, “Similasyon aracına binerek takla atan araçta başımıza neler gelebileceğini gördük. Emniyet kemeri takmasaydık araçtan fırlayabilirdik. Başımızı bir yerlere vurabilirdik. Emniyet kemerinin önemini bir kez daha anlamış olduk” dediler.

Adana Emniyeti Lezzet Festivali’nde 2

Emniyet kemeri similasyon aracı ile vatandaşlara uygulamalı olarak bilgilendirme yapan trafik polisleri, “ Similasyon aracımızla emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak anlatmak için festival alanımıza getirdik. Emniyet kemeri ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında riski yüzde oranında etkileyen bir faktör. Araç içerisinde kaza esnasında bizi tek sabit tutacak aparat emniyet kemeridir. Oluşacak kazalarda emniyet kemeri takılı olması yaralanma ve ölümlerin önüne geçecektir” ifadelerini kullandılar.