3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Emekliler Derneği emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı…

Adana Emekliler Derneği emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı…

Yapı Kredi ve Özel Banka Sandık Emekçileri Derneği emekli maaşlarıyla ve emekli maaşlara gelen zam oranlarıyla ilgili olarak Atatürk Parkı’nda açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı Adana Emekliler Derneği Başkanı ve Yapı Kredi Bankası emeklisi Ali Alphan okudu.

Alphan, “Bizler Özel Banka Sandıklarından emekli olan ‘ beyaz yakalı’ yurttaşlarız. Yaklaşık 5 yıldır Devleti yönetenler bizleri’ Öteki Emekliler!’ olarak gördü/görmeye devam ediyor. 16 Milyon SGK ve Bağkur emeklilerine Bayram İkramiyelerini verdi. Sayıları 300-350 bin olan bizlerin Bayram ikramiyelerini vermedi ve mağdur ederek vatandaşları arasında ayırım yaptı” dedi

 

Demokratik Sosyal bir Hukuk Devletinde bu türden haksızlık ve ayırımcılık yapılamayacağını söyleyen Alphan, “Devlet; ‘Anayasanın eşitlik ilkesine’ aykırı davranamaz/davranmamalı. Yine Türkiye’de yaşayan 16 Milyon emeklileri İşçi ve memur ayırımı’ ile, yıllık yapılan zamlar konusunda emeklileri ayırmış, Memur emeklilerine % 49.00, SGK- Bağkur ve biz özel sandık emeklilerine %42.00 zam uygun görmüştür. Bu bağlamda; en az 10.000TL en fazla 15.000 TL arasında ‘açlık sınırında’ ücret alan binlerce emeklimiz yaşam karşısında çaresiz bırakılmış, geçinemez duruma terk edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

Alphan, bütün bu haksızlık ve adaletsizlikleri bizlere yaşatanlara karşı hak ve hukuk savunucuları olarak birlikte hareket etme zorunluluğunun doğduğunu söyleyen Alphan, açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Bu nedenle; biz beyaz yakalı emekli Bankacılar olarak Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, yaşadığımız adaletsizlikleri, haksızlıkları başta basın emekçileri ve kamuoyuna sesimizi yüksek sesle dillendirmek istedik. Hem devlet hem de çalıştığımız banka işverenleri bizleri sırtlarında yük olarak görüyor ve ölmemizi bekliyorlar. Gerçeğimiz bu. İnadına ‘haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan’ olmayı içimize sindiremeyerek tepkimizi sizler aracılığı ile iletmek istiyoruz.”

 

Alphan, taleplerini şöyle kaydetti:

“Mecliste yeni bir düzenleme ile torba yasasından “Emekliler arasında ayırım yapılamaz ve bu haklardan emekliler, Özel Sandık Emeklileri de yararlanır” şeklinde en kısa sürede mecliste yasa çıkarılmalıdır.

Devlet kendine yakışanı yapmalıdır.

İntibak yasası yeniden düzenlenmeli ve 2000 öncesi ve sonrası emekli olanlar arasındaki ‘ücret adaletsizliğini sonlandırılmalıdır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir