1 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Demirspor seriyi bozdu 4-1

Adana Demirspor seriyi bozdu 4-1

STAT: Şenol Güneş Spor Kompleksi

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen *, Kemal Yılmaz *, Mustafa Savranlar *

TRABZONSPOR: Uğurcan **, Bartra **, Sıopıs ** (Dk.76 Vısca ***), Abdülkadir ***, Hugo ***, Larsen **, Bardhı **(Dk.59 Umut Bozok ***), Gomez ***, Peres **, Doğucan ** (Dk.46 Marcovic ***), Yusuf **(Dk.70 Hamsık ***)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç *, Semih *, Belhanda ?, Akıntola *(Dk.33 Morel *), Ndıaye **, Emre ** (Dk.75 Furkan *), Svensson ***, Yusuf Sarı * (Dk.33 Cherif **), Mert *, Rodrıgues **, Stambouli * (Dk.86 Gulbrandsen *)

KIRMIZI KART: Belhanda (Dk.22)

GOLLER: Yusuf (Dk.8) Ndıaye (Dk.45+1) Hugo (Dk.79) Visca (Dk.80), Umut Bozok (Dk.90+4)

Karşılaşmaya Trabzonspor iyi başladı. 8. Dakikada Yusuf Yazıcı ile öne geçtiler. Devamında Belhanda 22. Dakikada kırmızı kart gördü. Montella 33. Dakikada iki oyuncusunu oyundan alıp, Morel ve Cherif’i oyuna dahil etti. Bu dakikadan itibaren oyun üstünlüğü Adana Demirspor’a geçti. Peş peşe  pozisyonlar bulan Mavi-Lacivertliler 45+1. Dakikada Ndıaye ile beraberliği sağladı. Hatta ilkyarı bitmeden Cherif ile de net pozisyondan faydalanamadı takım. İlk 45 dakika böyle bitti.

İkinci yarıya iyi başlayan takım Adana Demirspor oldu. Bu yarıda özellikle Emre, Cherif net pozisyonlar bulsa da o istenilen üstünlük golü gelmedi. 10 Kişi kalan Adana Demirspor yorulunca ve Trabzon takımında Visca ile Hamsık oyuna girince işler değişti. Hugo ardından Visca ve Umut Bozok golleri atınca Adana Demirspor 4-1 yenildi. Takım genel olarak iyi mücadele verdi. Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen bazı pozisyonlarda Trabzon’a meyil verirken bir de Adana Demirspor’un penaltısını vermedi.

BELHANDA KIZARDI

22. Dakikada Belhanda kırmızı kart gördü. Bu pozisyonda Belhanda’nın eli Perez’in yüzüne geldi. Hakem Bitigen, VAR kontrolünün ardından Belhanda’ya kartı gösterdi. Belhanda, Antalya ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyecek.

İKİ OYUNCU DEĞİŞTİRDİ

33. Dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, oyuna müdahale ederken erken hamle yaparak iki oyuncu değiştirdi. Yusuf Sarı ile  Akintola’yı oyundan alana Montella, Cherif ile Morel’i oyuna dahil etti. Bu değişiklikte takıma olumlu yansıdı ve oyun üstünlüğünü ele aldı.

TRİBÜNLER DESTEKLEDİ

Adana Demirsporlu taraftarlar Trabzon’a giderek takıma destek verdiler. 90 Dakika boyunca hiç susmayan Mavi-Lacivertli taraftarlar takıma çok büyük itici güç oldular. Yenilgiye rağmen aç sonunda takımı alkışladılar.

6 HAFTA SORA YENİLGİ

Adana Demirspor önemli bir istatistiği de geride bıraktı. Bu maça gele kadar Adana Demirspor 6 haftadır yenilmemişti. Dünkü farklı yenilgiyle beraber Adana Demirspor 6 hafta sonra yenilmiş oldu.

EMRE GOLE YAKLAŞTI

1.Dakikada Belhanda’nın pasında Emre Akbaba, çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Uğurcan güçlükle çardı.

YUSUF’UN GOLÜ

8. dakikada Yusuf Yazıcı, savunmayı geçti. Rodrigues’in uzaklaştırmak istediği top Yusuf’a çarpıp ağlara gitti:1-0

BELHANDA KAÇIRDI

12. Dakikada Adana Demirspor gole yaklaştı. Rodrigues’in pasında Belhanda göğsüyle topu indirdi ve gelişine çok sert vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.

DİREKTEN DÖNDÜ

24. Dakikada Abdulkadir Parmak rahatlıkla yayın üzerine kadar geldi. Plase vuruşunda top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü.

EMRE AKBABA TEHLİKELİ OLDU41. Dakikada Cherif takımını atağa kaldırdı. Pasında Emre Akbaba, yayın üzerinden çok sert vurdu. Kaleci Uğurcan güçlükle önledi.

BERABERLİK GOLÜ

45+1. Dakikada Adana Demirspor’un beraberlik golü geldi. Svensson’un ortasında Ndıaye, yayın içinde topu kontrol etti ve gelişine çok sert vurdu. Takın beraberlik golü oldu: 1-1

CHERİF NET KAÇIRDI

45+4. Dakikada Svensson’un pasında Cherif, net pozisyonu değerlendiremedi. Ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

SAVUNMA ÇIKARDI

46. Dakikada Trabzon gole yaklaştı. Peş peşe önce Yusuf ardından da Sıopıs sert vurdu. Adana Demirspor savunmasında ise Mert ile Stambouli çıkardı.

RODRİGUES GOLE İZİN VERMEDİ

58.dakikada Semih’in uzaklaştırmak istediği top merkeze düştü. Sıopıs gelişine vurdu. Rodrigues, çizgide uzaklaştırdı.

EMRE İKİ KEZ VURAMADI

59. Dakikada soldan Cherif, sağdan Svensson’un kestiği toplara Emre peş peşe vuramadı.

MERT’İN KAFA VURUŞU

60. dakikada Emre’nin serbest vuruşunda Mert yakın mesafeden kafayla sert vurdu. Uğurcan gole izin vermedi.

HUGO’NUN GOLÜ

79. Dakikada Trabzon’un golü geldi. Kornerden gelen topa Hugo kafayla vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi: 2-1

VİSCA ATTI

80. Dakikada bu kez Visca attı. Kullanılan serbest vuruşta Visca, direkt kaleye vurdu ve durumu 3-1 yaptı: 3-1

UMUT PERDEYİ KAPATTI

90+4. Dakika Trabzon’un gol perdesini Umut Bozok kapattı. Bu dakikada kenardan gelen topu yakın mesafeden Umut ağlara gönderdi ve maçta 4-1 sona erdi.(5 Ocak)

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir