7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA BÜUÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDEN “CANLI YAYIN” KALDIRILDI…
????????????????????????????????????

ADANA BÜUÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDEN “CANLI YAYIN” KALDIRILDI…

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 4.5 yıldır devam eden “Canlı Yayına” son verildi. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye yönetiminin meclisten bugüne kadar gerçekleştirdiği canlı yayının sonlandırılmasına “Cumhur İttifakının” bileşenleri AK Parti ve n MHP gruplarında tepki geldi ve sansürün bir an önce sonlandırılması ve yayınların devamının sağlanması istendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin i almış olduğu kararla belediye meclis oturumlarının canlı olarak yayınlanmasının engellenmesi konusu bugün toplanan belediye meclisinin gündemine oturdu. CHP, sansürü sonuna kadar savunurken, AK Parti ve MHP ise sansüre karşı çıktı.

CHP SANSÜRÜ SAVUNDU!

MHP Gurup Başkanvekili Cemal Demirdağ ile AK Parti Gurup Başkanvekili Vedat Gündoğan’ın ortak imzası ile her iki parti gurubu ‘meclis çalışmalarının canlı olarak yayınlanması konusunda gündem dışı teklif verdiler. Teklifin mecliste oylanmasını talep ettiler. AK Parti ve MHP’nin ortak teklifine CHP Gurubu adına Serdar Seyhan karşı duruş sergileyerek aykırı teklif sundu. Lakin yapılan oylamada ilgili teklif önce gündeme alınıp sonrasında birinci madde olarak görüşülerek meclis çalışmalarının belediye hesaplarından canlı olarak yayınlanmasına karar verildi.

DEMİRDAĞ: YAYINLANMAMASINI İSTEDİĞİNİZ KORKUNUZ MU VAR?

MHP Grubu adına söz alan Cemal Demirdağ, ‘4,5 yıl boyunca meclis görüşmelerini yayınladınız. Bir sakınca yoktu da ne oldu ki yayınlamama kararı aldınız. Bunu çıkıp kamuoyuna açıklamak durumundasınız. Aslında sizin elinize böylesine önemli bir konuda imkan geçiyor canlı yayının yapılmasıyla. Siz Adana halkından bir şey saklayamazsınız. Saklamamanız da gerekir. Belediye meclis üyelerinin konuşmalarından rahatsızlık mı duyuyorsunuz? Bugüne kadar duymayan sizler ne oldu da rahatsızlık duymaya başladınız?’ sorusunu yönelterek teklifinin gerekçelerini ortaya koymaya çalıştı.

GÜNDOĞAN: KENDİ İMKANLARIMLA KAMERALAR GETİRİP CANLI YAYIN YAPARIZ

AK Parti Gurup Başkanvekili Vedat Gündoğan d gündem dışı söz alarak, kendisinin bir yayıncı olduğunu ve yapılan yayınlardan ABB Başkanı Zeydan Karalar’ın rahatsızlık duyarak sansür uygulamasının gerekçelerini anlamakta zorlandığını söyledi. Gündoğan, bugüne kadar Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri olarak yeri geldiğinde sözlerinin kesildiğini, yeri geldiğinde meclis canlı yayınlarının yayından kaldırıldığını örnekleriyle ortaya koyarak eğer sansür konusunda ısrar edilmesi halinde kendisinin kameralar koyarak bir yayıncı olarak meclis görüşmelerini buradan yayınlayacaklarını söyledi.

SEYHAN: BELEDİYE İDARESİNİN YAYINLAMAMA HAKKI VAR!

AK Parti ve MHP’nin meclis gurup başkanvekillerinin eleştirilerine yanıt veren CHP Gurup Başkanvekili Serdar Seyhan ise sansür diye nitelendirilen olayın abartıldığını söyledi. İdarenin canlı yayın yapma veya yapmama gibi tasarrufunun bulunduğunu belirtip ‘4,5 yıl yayın yapıldı. Mutlu olmanız gerekir. Bizim belediye başkanımızın başkan olmadan önce hiç yayın yapılmıyordu. Demek ki sizin de anlamakta zorluk çektiğiniz konular var ki canlı yayın yapılması sonlandırıldı’ sözleriyle sansürü savundu.

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumları bütçe ayı olunması nedeniyle ay boyunca sürecek. Bu nedenle Pazartesi günü toplanacak olan mecliste görüşmeler kaldığı yerden devam edecek. AK Parti Gurup Başkanvekili Vedat Gündoğan, Pazartesi günü toplanacak olan meclis oturumlarını yerel televizyonundan kalma kameralarını getirerek meclisten canlı yayın yaparak kamuoyuna bu görüşmeleri aktaracak. Başkan Zeydan Karalar eğer sansürden geri adım atmaz ise Pazartesi günkü oturumları AK Parti ve MHP, kendi hesaplarından Adana kamuoyuna aktaracak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir