Törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yüreğir Belediye Başkanı Av. Mehmet Fatih Kocaispir, Adana 13. İş Mahkemesi Hakimi Meryem Yapıcı, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileleri ve yanlarında staj yaptıkları büro avukatları katıldı.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yaptığı konuşmada, 21 Eylül’de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin yayımlandığını hatırlatarak “Bu tarifenin yayınlanmasında gerek baro başkanlarının gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetiminin çok büyük katkısı oldu. 21 Eylül’de yayımlanan avukatlık asgari tarifesi ile ceza yargılamalarında hükmolunan beraat ve katılan yan vekâlet ücretlerinin CMK kapsamında görev yapan zorunlu müdafiler için de uygulanması hayata geçirilmiştir. Maktu ücretlerde ortalama %90,40 oranında artış yapılmıştır. Yine tarifenin 14. maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan düzenleme ile fıkrada yer alan “Beraat eden ve vekil veya müdafi ile temsil edilen sanık yararına Hazine aleyhine maktu avukatlık ücretine hükmedilir.” kuralının, sanığın Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince görevlendirilen müdafii bulunması durumunda kovuşturma için Hazineden alınan ücretin mahsubu suretiyle uygulanması mümkün kılınmıştır.” dedi.

 

Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bizler, Adana Barosu yönetimi olarak mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza bir nefes olması için iki yıl önce uyum bürosunu faaliyete geçirdik. Uyum Bürosu mesleki özgüveni sağlamak bakımından meslektaşlarıma çok ciddi yararlar sağladı. Mesleğe ilk adımı Uyum Bürosu’nda atmak isteyen meslektaşlarım olursa şu anda kontenjanların uygun olduğunu bu anlamda başvuru yapmalarını tavsiye ediyorum. “

Av. Gökayaz, mesleğe adım atan avukatların ailelerine, mesleki deneyimlerini aktaran büro avukatlarına teşekkür etti. Ülkemizde hak aramanın zor ve meşakkatli bir yol olduğunu vurgulayan Av Gökayaz, “Bugün Avukatlık andını okuyarak aramıza katılan meslektaşımızın inatla, sabırla ve cesaretle adaleti aramak ve kaim kılmak için mücadele edeceklerine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Filiz Gazioğlu, Hasan Caner Kayakıran, Hilal Kılıçaslan, Oğulcan Keskingöz, Cemal Can Kutlu, Sena Örtlek, Gizem Nokay, Uğur Ozan Karacalıoğlu, Hümeyra Çelik, Eda Nur Çelik, Oğuzhan Kahraman, Büşra Duruel, Ezgi Kırlök, Hilal Arısoy, Berk Arısoy, Merve Erhuy, Gülümsün Akça, Cihan Yavuzaslan, Sümeyye Ela, Ece Acembekiroğlu, Mehmet Topak, Hafize Karaaslan, Zafer Tamer, Erdal Ören, İbrahim Herek, İmmihan Tekdemir, Ersan Aydeniz, İbrahim İlker Kayadan ve Ceren Yeşilbaş toplu halde avukatlık andını okudular.

Ruhsatlarını da Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın elinden aldılar.

Ruhsat alan avukatlara cübbeleri ailelerinin gururlu bakışları altında staj yaptıkları büro avukatları tarafından giydirildi.

Tören, ruhsat alan avukatlar ile büro avukatlarının duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle sona erdi.