18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Balıkçılarından Doğayı Koruma Çabası…

Adana Balıkçılarından Doğayı Koruma Çabası…

Av yasağının kalkması ile birlikte balık tezgahları balıklarla dolup taşarken amatör balıkçıların da balık tutma keyfi devam ediyor. Balık avlamanın insanı dinlendirdiğini söyleyen amatör balıkçılar, avlanan yavru balıkların ve yumurtlama dönemine giren balıkların tekrar doğaya bırakılmasını istiyor.

Adana şehir merkezinde pek çok insan hafta sonu tatilini veya boş vakitlerini balık avlayarak geçiriyor. Pek çok amatör balıkçı balık avlayarak stres attıklarını ve dinlendiklerini söylerken, balık avlamanın giderek zorlaştığını dikkat çekti. Bilinçsiz avlanma nedeniyle balık sayılarının azaldığının altını çizen amatör balıkçılar özellikle yavru balıklar ile yumurta bırakmaya hazırlanan balıkların avlanmaması gerektiğini söylüyor.

Adana’nın balık avı için çok ideal bir şehir olduğunu söyleyen amatör balıkçılar, şehir merkezinden Seyhan Baraj Gölü ile Çatalan Baraj Gölü’nün yer aldığını kaydetti. Ayrıca iki ilçesinde de deniz bulunduğunu belirten amatör balıkçılar, “Adana’da yapılabilecek en büyük sosyal aktivitelerden bir tanesi de balık avlaması. Çünkü şehir merkezinde insanlar pek çok değişik noktada balık avlayabilir. Balık avlamak insana gerçekten çok büyük bir huzur veriyor.” dedi.

Amatör balıkçıların daha çok olta ile balık avladığını belirten amatör balıkçı Şahin Sakar, “Balık avlamak insanı dinlendiriyor. Bu sene baktığımızda bir balık bolluğu yaşadığımızı da söyleyebilirim. Denize attığımız oltalar dolu dolu geliyor. Fakat yapılan bilinçsiz avlanma şuanda her iki baraj gölünde de balıklara zarar veriyor. Pek çok insan yavru balık veya yumurtlaması gereken balıkları dahi avlayarak, balık nesline zarar veriyor. Önemli olan balık avlamak, avlanan balığın illaki tüketilmesi gerekmiyor. Yavru balıkların veya yumurtlama döneminde olan balığın avlandıktan sonra yeniden suya bırakılması gerek.


Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir