25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA 2. KONSOLOSU EZİDİLERİ ZİYARET ETTİ…

ADANA 2. KONSOLOSU EZİDİLERİ ZİYARET ETTİ…

ABD’nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Irak’tan kaçıp Şırnak’ın Cizre ilçesine sığınan Yezidileri ziyaret etti.

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD’in saldırıları nedeniyle kaçarak Cizre’ye sığınan Yezidilerin durumunu yerinde görmek için bölgeye gelen ABD’nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Cizre Kaymakamı ve Belediye Eşbaşkanını ziyaret ettikten sonra taziyeevlerindeki Yezidileri ziyaret etti.

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD’in saldırıları sonucu Şengal ve çevresinden kaçıp Silopi ve Cizre’ye yerleşen Yezidileri ziyaret etmek ve durumlarını yerinde denetlemek için bölgeye gelen ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur’u ziyaret etti. ABD Konsolosunu Eşbaşkan Kadir Kunur ve Belediye Meclis üyeleri karşıladı. Ardından da belediye başkanlığı makamına geçen heyet burada Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur’la birlikte Ezidilerin durumu Ezidiler için yapılacak olan ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Cizre Belediye Eşbaşkanı Kunur ile yaklaşık yarım saat görüşen Ruiz daha sonra Cizre Kaymakamı Şenol Koca’yı da makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Kaymakam Koca, ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz’e yapmış oldukları ziyaretten dolayı bir plaket ve Mem U Zin’in hayatını anlatan iki kitap hediye etti.

ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz daha sonra Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur ile birlikte Belediye Halk ve Taziyeevlerindeki Ezidileri ziyaret etti. Yapılan ziyaretler sırasında Amerika Birleşik Devletleri olarak bu insanlara mutlaka yardımda bulunacaklarını belirten Ruiz, “Ben burada yaşanan dramı yerinde görmek ve bu doğrultuda gerçekçi bir rapor hazırlamak için geldim. Buradaki izlenimlerimi bir rapor olarak Amerika’ya sunacağım ve buna göre artık bir yardım programı oluşturulacaktır” dedi.

Ezidiler ise biran önce kendi topraklarına ve evlerine dönmek için ABD’nin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Ruiz daha sonra Cizre Belediyesi’nin Ezidilerin barınması için Küçük Sanayi Sitesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra uçakla Cizre’den ayrıld

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir