3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Acılı ailenin feryadı: Ömer’imiz eriyor…

Acılı ailenin feryadı: Ömer’imiz eriyor…

Adana’da 4 aylıkken SMA Tip-1 tanısı konulan 28 aylık Ömer Oruç’un gözü yaşlı ailesi, minik bebeklerinin sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor. Bu süreçte hem yetkililerden hem de hayırseverlerden destek bekleyen Mehmet Ali ve Tuba Oruç çifti, ‘’Kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Kampanyamıza başladığımız günden beri üzerinden 1 sene geçmesine rağmen, yüzde 14’üz. Ömer’imiz günden güne eriyor, lütfen Ömer’imize sahip çıkalım’’ dediler.

Anne Oruç, ‘’Ömer SMA Tip-1, ölümcül kas hastası. Ömer’in hastalığı çaresiz değil, hastalıktan kurtulması imkansız değil. Ömer’in hastalığına çözüm, yurtdışında. Çok pahalı bir ilaç olduğu için maalesef bizim gücümüz yetmiyor. Stant açıyoruz, kumbara gezdiriyoruz. Ömer yaşasın, sağlığına kavuşsun diye dilenci oluyoruz. Buradan bütün yetkililere, iş insanlarına sesleniyorum; neden bizi görmüyorsunuz? Niye duyup da kulaklarınızı kapatıyorsunuz? Bu sizin de çocuğunuz olabilir, siz de bizim gibi çaresiz olabilirsiniz. Ben hiçbir şey istemiyorum, ben çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Benim çocuğumun etrafında cihazlar, kablolar olmasın, oyuncaklar olsun. İki senedir ben burada mücadele ediyorum, Ömer her gün gözümün önünde eriyor. Gözümün içine bakıyor, acı çekiyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Siz de benim gibi annesiniz, babasınız. Niye bizi duymuyorsunuz? Ben Ömer’i yaşatmak istiyorum, ben Ömer’i sağlığına kavuşturmak istiyorum. Bunların hepsi benim çocuğum yaşasın diye. 1 senedir ben her yerde sesimi duyurmaya çalışıyorum, kimse beni duymuyor’’ diye konuştu.

‘KAMPANYA ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR’

Her geçen günün Ömer’in aleyhine işlediğini dile getiren gözü yaşlı anne, ‘’Ömer 4 aylıkken hastalığının farkına vardık, gün geçtikçe hareket kabiliyeti azalıyordu. Kollarını kaldıramıyor, yutkunamıyordu. Birkaç kere doktora götürdüm ama ‘Herhangi bir şeyi yok’ dediler. Fakat Ömer gün geçtikçe daha da kötü oluyordu. En son nörolojiye götürdüğümde, Ömer’e SMA Tip-1 tanısı konuldu. Ben Ömer’in SMA hastası olduğunu duyunca, dünyam başıma yıkıldı, hayatım karardı. Sesimi duyurmaya çalışıyorum ama kimse benim sesimi duymuyor. 6 aylıkken sadece bir damla su yüzünden Ömer’in kalbi durdu. Ömer yoğun bakıma alındı ve 7 ay boyunca ben ona hasret, o bana hasret kaldı. 7 ay boyunca oğlumu göremedim. Şu anda kampanyada yüzde 14’teyiz. 12 aydır biz bu mücadeleyi veriyoruz ama maalesef ilerleyemiyoruz. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Valilik onaylı bir kampanyamız var ama yetemiyoruz, toparlayamıyoruz. Çünkü bu tedavi çok büyük bir para tutuyor. Döviz kurları çok yüksek olduğu için biz bir türlü ilerleyemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘TOPRAĞA VERMEK İSTEMİYORUM’

Yeterli bağış toplandığı zaman Ömer’in Dubai’de tedavi göreceğini belirten anne Oruç, ‘’Tedavinin masrafı şu anda TL ile 30 Milyon TL ama yarın ne olacağı belli değil. Yani kur arttıkça tedavi için toplamamız gereken miktar da artıyor. Hangisiyle mücadele edeyim? Ömer’in ölüm korkusuyla mı yoksa dövizin yükselmesi korkusuyla mı? Stant açıyoruz, kermes açıyoruz. Sağ olsunlar bizim gönüllülerimiz var. Bizim için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar ama yine de yetmiyor. Maalesef yetemiyoruz. Tek istediğim sadece benim çocuğumun sesinin duyulması, Ömer’in ölmesini istemiyorum. Ömer’in ilacını verip, büyümesini istiyorum. Ömer’imi toprağa vermek istemiyorum. Minik oğlum gözümün önünde her gün ölüme yürüyor. Ben oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum’’ dedi.

‘OĞLUMU PARKA GÖTÜRMEK İSTİYORUM’

Minik Ömer’in Dubai’deki tedavisi için 1 milyon 870 bin dolar toplanması gerektiğini bildiren baba Oruç ise, ‘’Küçük Ömer’in Dubai’deki tedavisi için 1 milyon 870 bin dolar toplanması lazım. Şimdilik kampanya ile topladığımız tutar 4 milyon TL. Her bir yüzdelik dilim 317 bin TL yapıyor. Maalesef sadece gönüllüler ile bu parayı toplayamayız. Hayırsever iş insanlarının da el atması gerekiyor. Eğer bu para toplanamazsa Ömer’i ölüme terk edeceğiz. Oğlumun kurtulmasını istiyorum. Oğlumla yürümek istiyorum. Oğlumu parka götürmek istiyorum ve top oynamak istiyorum. İnşallah en kısa zamanda bu parayı toplayıp oğlumu tedavi için Dubai’ye göndermek istiyorum’’ diye konuştu.

Ömer için yeterli gönüllü sayısının olmadığını dile getiren gönüllü Mehmet Faruk da ‘’Minik Ömer’in kurtulabilmesi için çok daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Ömer’e hem maddi hem de manevi destek için bize Instagram’da ‘omer_oruc_smatip1 ve smaomerin_dolabi’ kullanıcı adıyla bize ulaşabilirler’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir