6 Mayıs 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “ACİL TOPLANMA ALANLARI BİLE İMARA AÇILDI “

“ACİL TOPLANMA ALANLARI BİLE İMARA AÇILDI “

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Cansu Aksu, ne yazık ki, imar barışı adı altında yapılan imar afları,  acil toplanma alanlarının imara açılmış olması depremle yaşamak zorunda olduğumuz ülkemizde zamanımızın boşa harcandığının göstergesi olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Adana Şubesi yeni yönetimi görev bölümü yaptı. Canan Aksu başkanlığa getirilirken, Serhat Çalık Başkan Yardımcısı, Tuğba Ülgen Şube Sekreteri, Bora Işık ise Sayman oldu. Ertaç Özal, Cansu Güneşer ve Öykü Baş ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

MMO Adana Şube Başkanı Cansu Aksu, Kahramanmaraş depreminin yıldönü nedeniyle yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan acı felaketin yıldönümünde kentlerimizin depremin öncesinde ve sonrasında ne kadar hazırlıksız olduğumuzu yaşayarak öğrendiğimiz bir dönemdeyiz. Ne yazık ki, imar barışı adı altında yapılan imar afları,  acil toplanma alanlarının imara açılmış olması gibi ilk bakışta sayabileceğimiz birkaç örnek bile depremle yaşamak zorunda olduğumuz ülkemizde zamanımızın boşa harcandığının göstergesi olmuştur.

Mimarlık mesleğimizi doğrudan etkileyen mevzuat değişiklikleri, kat mülkiyeti hakkı açısından mağduriyetlere neden olabilecek potansiyele sahip olmalarının yanı sıra, doğaya saygısız,  denetimden uzak yapılaşmanın önünü açabilecek düzenlemeler olarak karşımıza çıkarken, ülkemizdeki ekonomik kriz, önce pandemi, sonrasında deprem ile birleşerek, barınma hakkını engelleyen bir olgu halini almıştır.

Kaliteli yapı stoklarının artırılması, kentsel dönüşümün ticari kaygılardan uzak ele alınması, sağlıklı ve güvenli kentlere ulaşmada katılımcı planlamanın esas alındığı bir yönetim anlayışındaki gereklilik açıkça ortadadır ve yerel yönetimler dahil tüm kurumların bu yöndeki öncelikleri kentli haklarının sağlanması için zorunluluktur.

Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu olarak, yakın zamanda gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde kentimizi, çevremizi ve mesleğimizi ilgilendiren konularda, projelerini dinlemek ve sorunların çözümüne dair önerilerimizi iletmek üzere adaylarla buluşma isteğimizi bu vesileyle kamuoyunun bilgilerine sunmak isteriz.

Göreve gelmiş genç ve dinamik yönetim kurulumuzun, tüm meslektaşlarımız ve TMMOB’ye bağlı diğer meslek odalarının da katkılarıyla kentimizin sürekli takipçisi olacağımızı ve tüm kurumlarla ortak çalışma yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. “.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir