Adana Barosu 2023-2024 Staj Eğitim Dönemi açılışı, 4 Baro Başkanı ve TBB Genel Sekreteri’nin konuşmacı olduğu “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Mesleğin Geleceği” başlıklı panel ile gerçekleştirildi.

Panele, Adana Barosu yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz yaparken, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, stajyer avukatlara altın değerinde bilgiler verdi.

Av. GÖKAYAZ; “HEPİNİZ BU AİLENİN ONURLU BİRER ÜYESİSİNİZ”

Av. Semih Gökayaz, bu dönem Adana Barosu’nun en önemli görevinin stajyer avukatların staj dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Bu dönem beş yüz elli stajyer avukata haftanın dört günü dörder saatten 92 saat eğitim verileceğini belirten Av. Gökayaz, “Adana Barosu büyük bir ailedir. Ve bugünden itibaren sizler de bu ailenin onurlu birer üyesisiniz. Staj döneminizde karşılaşacağınız her sorunda Baromuz, yönetim kurulumuz ve staj komisyonu üyelerimiz yanınızda olacaktır. Emeklerinden ötürü en başta Staj Eğitim komisyonu üyelerine ve ders anlatan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. 2023-2024 Dönemi Staj Eğitimi Dönemi hayırlı olsun.” dedi.

Av. Semih Gökayaz’ın konuşmasının ardından panel düzenine geçildi. Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ve TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük sunumlarıyla stajyer avukatlara avukatlık mesleğini, mesleki tecrübelerini anlatıp tavsiyelerde bulunarak birbirinden değerli bilgiler verdiler.

Baro Başkanları ve TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük konuşmalarının ardından stajyer avukatların sorularını yanıtladılar.

Program sonunda Adana Baro adına konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.