3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / 7. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ BAŞLADI…

7. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ BAŞLADI…

 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Yeni Müze’de “Adanaya Hoş Geldiniz” açılış konuşmaları ile başladı.  Basın mensuplarının katıldığı yeni müze de düzenlenen etkinlige, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve bir çok katılımcı katılırken, dışarıda bir çok firma gelen misafirlere ürünlerinden ikramda bulundular.

Lezzet festivali ile ilgili etkinlikte bir konuşma yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Büyük gün geldi. Adana’nın şanına yakışır bir şekilde de festivalimize hızlı ve coşkulu bir giriş yapıyoruz. Adana’ya hayırlı olsun. Adana’nın ismine, geçmişine, kültürüne yakışır lezzetlerin birarada sunulacağı bu üç günü birlikte yaşayacağız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Ben içinizde en taze olan bir Adana’lıyım. Adana’nın en güzel özelliği, bu lezzetleri çıkaran insanların güler yüzle, insanlara sunmuş olmasıdır. Her gittiğimiz yerde insanlar işlerini en iyi şekilde yaptıklarını bizlere ifade ediyorlar. Bu konuda da iddialı, ama çok da mütevaziler. Adana’yı Adana lezzeti kılan belki de budur. “

Adana’da özellikle, Adana kebap konusunda bir denge yakalanmış ve herkes bu dengeyi takip ederken de kendi içerisinde tatlı bir rekabete giriyor. Adana gibi bir şehir Gastronomi şehri olmaz da ne olur? Adana Gastronomi Şehri olmayı çoktan hak etmiş bir şehirdir. Bu işi sadece bir restoran, bir mekan yapmıyor. Tüm Adana yapıyor ve hepsi de aynı güler yüzlülükle yapıyor. Bu lezzet festivalleri de bunun bir kilometretaşıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında Lezzet Festivali’nin sekizincisinden önce inşallah Gastronomi Şehri de oluruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Lezzet fetivali etkinliğine katılan Başkan Zeydan Karalar ise konuşmasında, “Lezzet festivali Adanalı için, çok heyecanlı ve çok canlı bir haftasonu olacak. Heyecanımız doruktadır. Adana’yı tanıtma noktasında bu etkinlikler bizi heyecanlandırıyor.” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

Gerçekten olağanüstü zenginlikleri bir arada barındıran Adana gibi çok az kent vardır . Adana da Hem deniz, hem dağınız olacak. Adana bu yönleriyle tam bir turizm kentidir. Ve elbette çok sıcakkanlı insanları olan ve gelen herkesi kucaklayan bir kenttir. Adana’ya bir kere gelen, kişi sonrasında tekrar gelmek istiyor. Çünkü Adana, insanda bir alışkanlık yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir