27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / 36 Ay Ücretsiz Teknoloji Eğitimleri Verilecek…

36 Ay Ücretsiz Teknoloji Eğitimleri Verilecek…

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirme süreçlerine katılımlarını sağlamayı, milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, Ar-Ge, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Vakıf, yetenekli gençleri tespit etmek, eğitmek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak ve bilimsel çalışmalara destek olmak için çalışmalar yürüttü.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen  4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını yapabilirler.

Başvuruda bulunan adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olacak.

Üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşan Geleceğin Teknoloji Yıldızları’nı yetiştiren eğitmen kadrosu, tüm eğitmenler, atölyelerde eğitmenlik yapabilmek için düzenlenen eğitici eğitimine katılım sağlayacak. Eğitimleriin uygulama ağırlıklı olmasından ötürü her derslikte bir mühendis ve bir öğretmen olmak üzere iki eğitmen olduğunu bildiren yetkililer “dersliklerimizde, eğitimlerin verimli bir şekilde işlendiğini takip edebilmek amacıyla, haftalık olarak eğitmenleri ve öğrencileri gözlemleyen bir psikoloji stajyerimiz bulunmaktadır.” dedi.

Yarışma ile ilgili detaylar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir