17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / 30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı…

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı…

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Çukurova’da yaşandı. Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin birlikte düzenlediği 30 Ağustos kutlamalarına halkın katılımı coşkusu ve büyük oldu.

Etkinlikler Turgut Özal Bulvarı Polisevi Kavşağında meşaleli yürüyüşle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin Adanalılarla birlikte meşaleli yürüyüş yaptı. Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla marşlarla, şarkılarla yürüyüş yaparken apartmanların balkonlarından da diğer vatandaşlar bayrak sallayarak ve alkışlarla katılanlara destek verdi.

BİNLERCE KİŞİ BAYRAKLARLA YÜRÜDÜ

Büyük katılıma sahne olan yürüyüş Köfn konserinin yapılacağı Uğur Mumcu Bulvarına kadar devam etti. Konser öncesi belediye başkanları konuşma yaparken etkinlikler içerisinde Çukurova Belediyesi’nin 9’uncu Toplu Açılış Töreni de gerçekleştirildi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner burada yaptığı konuşmaya Büyük Önder Atatürk’ün “Zafer, zafer benim diyebilenindir” sözünü anımsatarak başladı.

ATATÜRKÇÜ DURUŞUN SİMGESİ

“Bundan tam 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu mücadeleyi başladı. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyerek emperyalizme karşı mücadelenin esin kaynağı olan Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirdi” ifadelerini kullanan Başkan Soner Çetin, Kadın Milli Voleybol Takımının başarılı anlatarak konuşmasını sürdürdü:

“Buraya gelmeden önce Milli Voleybol Takımının Polonya ile olan maçını izledim. Atatürkçü duruşun simgesi olan kadın voleybol takımımızda mikrofon uzatılan kızlarımız ne kadar inandıklarını söyledi. İnandılar ve kazandılar. Dünyanın en iyi ligi Türkiye’de. İnanıyorlar ve başarıyorlar. İnanan bir başka takım da burada; Çukurova Kadın Voleybol Takımı. Onlar da başarılı olacak ve Türkiye’yi Adana’yı Avrupa’da inşallah en iyi şekilde temsil edecekler.”

SIRADA 10. TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ VAR

Başkan Soner Çetin, 2014 seçimlerinde de kendilerinin inandığını ve seçimden başarıyla çıktıklarını söyleyerek, “O dönemde seçilen belediye başkanları olarak Adana’da tarih yazdık. 2019’da da büyük bir başarı elde ettik ve 25 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediyesini kazandık. Biz o zaman hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan hizmet vereceğimizi söylemiştik. Dediğimizi yaptık ve 9 buçuk yılda 9’uncu toplu açılış törenini yaptık. Mart ayında da 10’uncu toplu açılış törenini yapacağız ve sizlerin karşısına alnımız ak, başımız dik çıkacağız. 2024 seçimlerinde de tarih yazacağız ve hizmete devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir