26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de törenlerle kutlandı.

Adana’da, Atatürk Parkı’nda başlayan törenlerde, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından, buradaki törenlere katlan Büyükşehir Belediyesi bando takımı ile öğrencilerin oluşturduğu kortej, vatandaşların da katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.

REKLAM

ads by AdMatic
Meydanda sürdürülen kutlama töreninde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, katılımcıları selamlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime ve teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız bayramımız, çocuklarımıza olan sevgi ve güvenimizi göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde, dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasi ve cumhuriyet tarihinin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.”

Törende çocuklar, Vali Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 6. Mekanize Piyade Garnizon Komutan Vekili ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın’a çiçek sundu.

Halk oyunları, jimnastik ve mehter gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri sunuldu.
Valilik koltuğuna 3. sınıf öğrencisi geçti

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Sarıçam Hüseyin Avni Coş İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Neva Altıner’e devretti.

Valilik koltuğuna oturan Altıner, yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın coşkuyla kutlanması için tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

İlk talimatını veren Altıner, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’dan kentteki tüm okulların durumunun imkanlar dahilinde iyileştirilmesini ve bütün okullarda kütüphane açılmasını talep etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir