18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / 2023 Yaz Kur’an Kurslarının Açılış Programı Vali Elban’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi…

2023 Yaz Kur’an Kurslarının Açılış Programı Vali Elban’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi…

“Haydi Gençler Bu Yaza Değer Katalım Yaz Kur’an Kursunda Buluşalım” sloganıyla hayata geçirilen 2023 yaz Kur’an kurslarının açılış programı, Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramazanoğlu Cami konferans salonunda düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaz Kur’an kursu tanıtım videosuyla başlayan açılış töreni, İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın  konuşmasıyla devam etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı ise anne babalara, din görevlilerine ve cami cemaatine seslenerek çocuklara müsamaha gösterilmesi ve güzel muamelede bulunularak, çocukların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu sene yaz Kur’an kursları açılış programını Adana’da gerçekleştirdiklerini dile getiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, “Geçen sene yaz Kur’an kurslarımıza iki buçuk milyon civarında öğrencimiz katılmıştır. Bu sene inşallah başkanlık olarak hedefimiz, bunun üç buçuk milyona ulaşmasıdır. Bugün bu Kur’an kursu programlarının başlatılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Göz aydınlığımız olan çocuklarımızı huzur, rahmet ve bereket kaynağı olan camilerimizle buluşturmanın sevinci içindeyiz. Yavrularımız camilerimizde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile tanışacak, zihinlerini ve kalplerini onun nuruyla aydınlatacaklardır.” dedi.

Yaz Kur’an kursları ile hedeflerinin kendini ve Rabbini bilen, peygamberini tanıyan, kendisiyle barışık ve iyiliğin peşinde koşan insanlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Karslı, “Bugün Kur’an ve din eğitimi noktasında hamdolsun çok geniş imkanlara, sayısız nimetlere sahibiz. Binlerce camimiz ve görevlimizle, Kur’an kurslarımız ve öğreticilerimizle milletimizin hizmetindeyiz. İnşallah çocuklarımız Kur’an kurslarımızda hem öğrenecek hem eğlenecek hem de sosyal becerilerini geliştireceklerdir. Bu açıdan yaz Kur’an kurslarımızı evlatlarımızın manevi ve ahlaki gelişimleri için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kurslarında görev yapacak mesai yapacak hocalara da seslenen Başkan Yardımcısı Karslı “Bizler ‘Müjdeleyin nefret ettirmeyin, kolaylaştırın zorlaştırmayın’ ilkesini getiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Muhatap kitlemiz yani çocuklar yeryüzünün en hassas ve nadide varlıklarıdır. Bu sebeple onlarla iletişiminizde şefkatli olmanızı ve eğitim sürecinde doğru bir dil, üslup kullanmanızı sizden istiyorum.” dedi.

Vali Elban ise yaptığı konuşmada; kursların ülkemize, ilimize, kıymetli çocuklarımıza hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Birçok ailemizde yavrularımızı Kur’an’la buluşturacak bilgi ya da imkanın bulunmadığını dile getiren Vali Elban, “Bazılarımızın annesi, babası veya büyüğü Kur’an-ı Kerim bilmiyor. Yavrularına, torunlarına Kur’an-ı Kerim öğretecek kabiliyet ya da bilgiye sahip değiller. Onun için de bu kurslar insanımız için yavrularımız için çok önemli bir fırsattır.” dedi.

Muhtemelen bu çatı altında bulunan birçok kişinin de ilkokula başlamadan ya da ilkokul döneminde Kur’an’la, ayetlerle, dualarla, Allah ve peygamber sevgisiyle bu kurslar vesilesiyle tanışmış olduğunu söyleyen Vali Elban, “Okulların olduğu dönemde yavrularımızdan beklentimiz, müfredatta tanımlanan eğitimlere devam etmeleri ve bu eğitimlerde belli bir başarı elde etmeleridir. Ancak yaz döneminde bu kurslar, yavrularımızın dinini çok sağlıklı ve doğru bir şekilde öğrenmeleri açısından büyük bir fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, müftülüklerimizin, Kur’an kurslarımızın, camilerimizin tek amaçları var; o da Allah rızası. Allah’ı, onun Yüce Kitabını ve onun sevgisini insanlarımıza hakkıyla öğretmek. İnsanlarımızı hem dünyada hem de ahirette mutlu olabilecekleri doğru istikamete yönlendirmek. Dolayısıyla bu kurslarda yavrularımız da bu şekilde bir yol almış olacaklar.” dedi.

Kurslara gelen çocukların sadece Kur’an-ı Kerim okumayı ya da Arap harflerini öğrenmeyeceklerini ifade eden Vali Elban,  “Bu kurslar, çocuklarımıza her şeyden önce ahlakların en güzeli olan Kur’an ve peygamber ahlakını öğretecek. İyi bir insan ve iyi bir Müslüman olmayı öğretecek. İyi bir evlat, ileride iyi bir eş ve iyi bir vatandaş olmayı öğretecek. İnsanlarla doğru ilişki, onlarla doğru düzlemde samimiyet kurmayı öğretecek. Hayatın her türlü doğruluklarını öğretecek. Ahiretle ilgili doğru rotayı gösterecek. Bütün ailelerin arzusu iyi yetişmiş evlat değil midir? Yine bütün ailelerin arzusu bu dünyadan öbür dünyaya göçtüklerinde arkalarında kendilerine dua okuyacak evlat değil midir? Öyledir diye tahmin ediyorum. Onun için bu kurslar hakikaten çok önemli. Hiç vakit kaybetmeden bütün velilerimizin yaş grubuna da bakmaksızın, çünkü çocuklarımız her şeyi alabilecek kapasitede, bu kurslara göndermeleri çok önemlidir.” dedi.

“Bu vesileyle başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere bu kursları düzenleyen, emek sarf eden herkesten Allah razı olsun.”  diyen Vali Elban, kurslara evlatlarını gönderen bütün velilerimizi tebrik ettiğini belirterek ailelerimizin arzu ettiklerinden çok daha fazla netice elde etmesi temennisiyle sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından program; Allah sevgisi konulu şiir, sevgi şarkısı rondu, Türkiye’m oratoryosu, 2023 Yaz Kur’an Kursları VTR ilahi korosunun gösterisi ve “Nineden/Dededen Toruna Ahlak Konulu Mektup Yarışması” ikincisinin mektubunun okunmasıyla son buldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir