18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / 2 Kız Kardeş Kebapçı Açtı…

2 Kız Kardeş Kebapçı Açtı…

Adana’nın eşsiz mutfağına kadın dokunuşu! Girişimci işletmeci Gül Tunçsoy, Aylaa Kebap markasıyla ‘ilk tescilli kadın Adana Kebapçısı’ unvanını kazandı. Annesinin ismini markasına veren Tunçsoy, Adana’nın dillere destan lezzetiyle iddiasını ortaya koydu. ATO’dan alınan coğrafi işaret belgesiyle Türkiye ve dünyada bir ilki başaran Tunçsoy, belgesini ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram’dan aldı.

KADIN GİRİŞİMCİNİN CESARETİ

Sağlık sektöründeki kariyerini geride bırakan Gül Tunçsoy, kız kardeşi Nur Tunçsoy ile birleşerek Adana’nın kebap geleneğine yeni bir soluk getirdi. İşyerine annesinin adını veren Tunçsoy, sektörün önde gelen ustalarını işletmesine katarak Aylaa Kebap’ı hayata geçirdi.

YEPYENİ BİR LEZZET

Sadece ilk tescilli kadın Adana Kebapçısı olmakla kalmayan Gül Tunçsoy, Adana kebabına yepyeni bir soluk getirdi. “Ay Kebap” adını verdiği bu özel lezzetiyle Tunçsoy, damakları şenlendirmeye hazır. Geleneksel lezzetlere kendi dokunuşunu ekleyen Tunçsoy, Adana’nın kebap geleneğine modern bir yorum getiriyor.

GELECEK PLANLARI VE İNOVASYON

Gül Tunçsoy, başarı öyküsünü sadece tescil belgesi ile sınırlamıyor. Gelecekte Aylaa Kebap’ı daha da büyüterek, Adana lezzetini dünya ile buluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, sektördeki inovasyonlarına devam ederek lezzet yolculuğunu sürdürecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir