24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Siyaset / 17=25 ARALIK’DA YARGILANACAKTIR…

17=25 ARALIK’DA YARGILANACAKTIR…

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, “Ne yaparlarsa yapsınlar 17 ve 25 Aralık’ı silemeyecekler. Eğer bu ülkede 34 yıl sonra 12 Eylül yargılanıyorsa bu hepimizin şahit olduğu 17 Aralık ve 27 Aralık’taki yolsuzluklarla ilgili AKP iktidarı da muhakkak ki yargılanacaktır.” dedi.

Sümer, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Yargı, taraf değildir. Yargı bağımsızdır. Yargıçları yanınıza alabilirsiniz. Yeni yargıçlar atayıp kendinize bu dosyalarla ilgili belirli kayıtları silme başarısı ve becerisini gösterebilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısı bağımsızdır. Gelecek günlerde hangi yargıcı bu dosyaları silmek için atarsanız atayın, AKP yargılanmaktan kurtulamayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

17 ve 25 Aralık’ın AK Parti’nin hırsızlığının ortaya çıktığı gün olduğunu belirten Sümer şöyle devam etti: “Bir savcı çıkıp da dosyaları inceleyip, ‘Usulüne uygun toplanmadığından dolayı bu dosyayı kapatıyorum.’ diyorsa bu dosya o yargıcın elinde kapanmış olabilir ama AKP’li seçmenin de dâhil olduğu 77 milyonun kafasında kapanmamıştır. Muhakkak önümüzdeki günlerde bu dosyalar açılıp bu usulsüzlükleri, bu yolsuzlukları yapanlardan, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin savcı ve hakimleri hesap soracaktır. 17 Aralık ve 25 Aralık, AK Parti’nin hırsızlık yaptığı günlerdir. Tarih boyunca unutulmayacaktır ve unutturmayacağız.”

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, 17 ve 25 Aralık’ın bir hırsızlığın, bir çetenin deşifre olduğu gün olarak tarihe geçtiğini vurguladı. Bu yolsuzluğun baştan beri bilindiğini ancak 17 Aralık’ta ortaya çıktığını dile getiren Sümer, “17 Aralık’ta Türkiye’de insanlığın vicdanı kanamıştır. Bir kilo baklavayı çalan bir çocuğun yargılandığı Türkiye’de, bugün itibariyle savcının verdiği kararla milyonlarca dolar ayakkabı kutularının içerisindeki paraların çalınmadığı ile suçsuzluk belirtilerini gösterdikleri için bu savcıları kınıyoruz. Ülkemizdeki bu hırsızlığı, bu yolsuzluğu hep beraber, bütün Türkiye halkı olarak durdurmak için mücadele etmemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir