18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / 15 İLÇEYE 15 PROJE…

15 İLÇEYE 15 PROJE…

 İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veli Şahin, Adana’da 2013 yılından bu yana siyasetin birçok kademesinde yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olmasındaki süreci anlatan Şahin, 2013 yılından bu yana Adana’nın eksiklerini, neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tespit ettiğini kaydetti. Şahin; “15 ilçe 831 mahalleyi tek tek gezerek incelemelerde bulundum, projeler ürettim. Bu projeleri bir dergide toplayarak, 15 ilçeye 15 proje ile yola çıktım. Amacım belediye başkanı olmak değil, daha iyisini yapacağıma inandığım için bu kararı aldım” dedi.  PROJE ÜRETEN BAŞKANLARA İHTİYAÇ VAR
Adana’nın hizmete aç bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Şahin, şunları söyledi; “ Adana halkının hakkı değil mi güzel hizmet almak? Adana’mıza hiçbir şekilde proje sunmadan partinin rüzgârıyla seçilmiş insanlar olduğunu görüyoruz. Adana’ya 35 yılda 9 belediye başkanı gelmiş.  Genelde hep popülerlikten yana oy kullanılmış, büyük projelerle gelen bir belediye başkanı dahi olmamış. Maalesef Adana’nın hiçbir planı yok. Plansız bir şekilde seçilmiş belediye başkanlarımız popülerlikle birilerinin referansıyla gelmişler. Adana’nın vizyonlu, gerçek projeler üreten başkanlara ihtiyacı var” diye konuştu.
METRO PROJEMİZ HAZIR
En önemli projeleri arasında yer alan ‘ Metro Projesinden’ bahseden Veli Şahin Adana’nın kamburu haline gelen Metro sorununu çözeceklerini dile getirdi. Şahin; “Adana’da yapılmış en kötü proje olarak örnek gösterilen, maalesef Vergi Dairesi’nden başlayıp Ruh Sağlığı Hastanesi’nde biten hiçbir hastanemize, okulumuza, üniversitemize, şehir merkezine uğramayan bir Metro var. Bu sorunu çözmek için projemiz hazır. Adana’da trafik sorunu da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Gelinen noktada trafiğin sıkışmadığı hiçbir yer kalmadı. Trafiği rahatlatacak projelerimiz de hazır” şeklinde konuştu.
HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMAYACAK
15 ilçeye 15 öğrenci yurdu kazandıracaklarını ifade eden Veli Şahin, eğitim gören hiçbir çocuğun açıkta kalmaması gerektiğini vurguladı. Şahin; “Hiçbir tarikata çocuklarımızı, gençlerimize kaptırmayalım. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun hiçbir çocuk açıkta kalmamalı. Hayata geçireceğimiz öğrenci yurtlarının zemin katlarını ve ilk iki katlarını etüt merkezi olarak hizmete açacağız. Başka şehirlerden Adana’mıza gelen öğrencilerimize açtığımız yurtlarda konaklama imkânı sağlayacağız. Çocuklarımızın kendi mahallelerinde, eğitim almaları için de elimizden geleni yapacağız” ifadelerinde bulundu.
ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ
En büyük sorunların başında öğrencilerin ulaşım sorunun yer aldığını ifade eden Şahin, ücretsiz ulaşım desteği sağlayacaklarını kaydetti. Şahin; “Bir baba asgari ücretle çalışıyor ve çocuk iki dolmuşluk yol yapıyor. Maalesef çocuklarımız bir yerlerden burs almak zorunda kalıyor. Neden çocuklarımıza daha lise, üniversite çağında dilenciliği öğretiyoruz. Burs almak için birilerinin kapısını çalarak yalvartıyoruz. Bu devletin ve belediyelerin görevi. Bu çocuklardan hiçbir ücret alınmadan gideceği okullara ulaştırmaları gerekiyor”diye konuştu.
HER İLÇEYE ÖĞRETMEN EVİ
Önemli projeleri arasında 15 ilçeye Öğretmen Evi kazandıracaklarının müjdesini veren Veli Şahin; “Örneğin vatandaşlarımız Adana’dan Tufanbeyli’ye gittiğinde akşam nerede kalacağını düşünmemeleri lazım. Bu bütün ilçelerimiz için geçerli. Allah kısmet ederse Adana’daki 15 ilçemize Öğretmen Evi yapacağız, projemiz hazır. 15 ilçe belediye başkanları ile buralara nasıl destek sağlayabiliriz? Bu yönde hareket edeceğiz. Kısmet olursa önümüzdeki yaza 15 ilçede 15 proje ile sahalara ineceğiz” şeklinde konuştu.
KOZAN’A TELEFERİK PROJESİ
Kozan’la ilgili birçok projeleri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veli Şahin; “Kozan’ın deresini turizme açmayı hedefliyoruz. Oralarda istihdam yaratacağız, insanlara faydalı olacağız. Kozan’a Allah izin verirse kaleden hastane civarına teleferik projemiz var. Bir de şehrimize yukarıdan bakalım. Kozan’ı mutlaka turizme açmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda çok büyük bir barajımız var. Oraya inşallah Marina düşünüyoruz. 15 ilçeli belediye başkanları ile şu parti bu parti gözetmeksizin, bütün belediye başkanları ile ortak hareket edip çalışmalar yürüteceğiz” ifadelerine yer verdi.
İYİ PARTİ’DEN TAM DESTEK
İyi Parti’nin destekleriyle yola çıktığını ifade eden Veli Şahin, hizmete karşılık bir adayın çıkması durumunda ise bütün projeleri ile yanında olacağını dile getirdi. Şahin; “Aday adaylığımız sürecinde İyi Parti İl Başkanımız Birol Büyüköztürk ve 15 ilçe başkanın bizzat görüşlerini, onaylarını aldıktan sonra yola çıktım. Önümüzdeki süreçte aday adayı arkadaşlarımız çıkacaktır. Hepsine saygı gösteriyorum. Benim için önemli olan partinin halka verebileceği hizmete karşılık bir adayımızın çıkması. Bütün projelerimle yanında olacağımın sözünü veriyorum” açıklamalarında bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir