9 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / “ÜÇ KURUŞLUK İKRAMİYEYE KARNIMIZ TOK”

“ÜÇ KURUŞLUK İKRAMİYEYE KARNIMIZ TOK”

Adana’nın İnönü Parkı’nda gerçekleşen basın açıklamasında, emeklilerin sesi yükseldi. DİSK Emekli Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası (EDS) ve Tüm Emeklilerin Sendikası (TES) tarafından yapılan çağrıda emekliler “3 kuruşluk ikramiyeye karnımız tok” diyerek insanca yaşanacak maaş talep etti. DİSK Emekli Sen Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, Yüzde 87,3 gıda enflasyonuyla mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Seçim yatırımı olarak önümüze atılan üç kuruşluk müjdelere karnımız tok. Yaşamak için çalışmak zorunda olmadığımız bir emeklilik istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BUZDOLABIMIZ BOŞ”

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin lira olarak belirlenmesine tepki gösteren Ersoy, “16 milyonu aşkın emekli ve hak sahibinin sesine kulaklarını tıkayarak, 3 kuruşluk sözde artışa gönül rahatlığıyla el kaldıranlar, gönül rahatlığıyla dinlenmeye çekildi” dedi. Açlık sınırındaki hiçbir ücret, hiçbir maaş ya da aylığı kabul etmediklerini ifade eden Ersoy, “Buzdolabımız boş; her seçim dönemi öncesinde, seçim yatırımı olarak önümüze atılan üç kuruşluk müjdelere ise karnımızın tok olduğu bilinsin diye buradayız” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir