19 Mayıs 2024 , Pazar

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü Can Atalay’ın tutukluluk halinin devam etmesiyle ilgili Atatürk Parkı’nda açıklama gerçekleştirdi.

 

Açıklamayı TİP Adana temsilcilerinden Tufan Ünlüeser yaptı. Ünlüeser, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine sahip çıkanlara yapılan zulmün bitmediğini ve hala devam ettiğini kaydetti.

 

Can Atalay’ın esareti için adalet nöbeti tutmak adına burada toplandıklarının altını çizen Ünlüeser, “Bugünün bir özelliği daha var. Can’ın amcası Şerafettin Atalay’ın katledilişinin de yıldönümü. 53 yıl önce bugün, 27 Ocak 1971 de TİP Amasya İl Başkanı Şerafettin Atalay faili belli bir biçimde katledildi. Dün Türkiye’de faili belli cinayetleri yapanların yerini bugün din tüccarı, sermaye uşağı bir çete düzeninin elemanları almıştır” şeklinde konuştu.

 

Amca Şerafettin Atalay’ı susturduğunu sanan düzenin bugün yeğen Can Atalayı’da susturmaya çalıştığını söyleyen Ünlüeser, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Gezi’nin ve insan olmanın ruhu dün Amasya’da, İstanbul’da bugün ülkenin her yerinde dolaşmaktadır. Susmuyoruz, gitmiyoruz, buradayız.”

 

Açıklamanın ardından grup Atatürk Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir