26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Nişasta Bazlı Şekerde Gümrük Vergisi Kaldırıldı…

Nişasta Bazlı Şekerde Gümrük Vergisi Kaldırıldı…

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, şeker fabrikalarının özelleştirilme süreci tüm itirazlara rağmen devam ederken hükümetten nişasta bazlı şeker (NBŞ) ithalatıyla ilgili yeni bir sürpriz karar geldiğini ve Bakanlar Kurulu Kararı’yla Bosna Hersek’ten bu yıl ithal edilecek 20 bin ton NBŞ için gümrük duvarlarının tamamen kaldırıldığını söyledi.

Yıl sonuna kadar nişasta bazlı şeker olarak bilinen, saf laktoz, maltoz, glikoz ve früktoz ile şeker şurupları ve suni bal ithal edenlerin 20 bin tonluk alıma kadar gümrük vergisi ödemeyeceklerini belirten Karademir, ayrıca nişasta bazlı şeker ithalatının yanı sıra Türkiye’de yaygın olarak kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu uyarıları yapılan suni balın ithalatının önünün açılması da dikkat çekti.

Karademir, bu kararın felakete bir adım daha yaklaşmak anlamına geldiğini ifade ederek, “Mevcut şeker fabrikalarının satılmasına tepkiler devam ederken; doktorlar, gıda ve ziraat mühendisleri bu kararın halk sağlığına yapacağı olumsuz etkileri bu kadar çok vurgularken, bir de yurt dışından nişasta bazlı şeker ithalatını kolaylaştırmak ancak kötü niyet ile açıklanabilir” dedi.

Nişasta bazlı şeker ithalatında gümrük vergisini sıfırlama hamlesinin, sadece halk sağlığı açısından tehlikeli değil aynı zamanda ekonomik olarak da mantıksız olduğunu savunan Semih Karademir, şöyle konuştu:

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir